Maja Mirković, dvostruka dobitnica 'Zlatne značke UNSA', priključila se BBI banci

Promotivni tekst
Maja Mirković, dvostruka dobitnica 'Zlatne značke UNSA', priključila se BBI banci
/ Maja Mirković (Foto: BBI Banka)
Maja Mirković iz Bihaća, dvostruka dobitnica priznanja Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu od danas je zaposlenica BBI banke u Sektoru za pravne poslove.

Kako je i najavio generalni direktor BBI banke Amer Bukvić na svečanoj ceremoniji dodjele diploma diplomantima i magistrima Univerziteta Sarajevo – BBI banka zapošljava najbolje diplomante i magistre generacije 2015/16.

Maja Mirković trostruka je magistrica prava  i jedna od najboljih  magistrantica Pravnog fakulteta iz Sarajeva. Nova zaposlenica BBI banke  jedna je od rijetkih osoba koja je u istoj akademskoj godini  uspješno odbranila dva završna magistarska rada.

"Jedan od ključnih razloga zašto sam izabrala da karijeru započnem u BBI banci jeste činjenica da se radi o dinamičnom i perspektivnom okruženju koje stremi da okupi najbolje profesionalce u BiH", kaže Maja.

Zapošljavanje najboljih diplomanata koji su tokom školovanja dobili Zlatne značke  Univerziteta  nastavak je projekta koji BBI banka kao društevno odgovorna institucija provodi na jačanju ekonomije BiH.

Zapošljavanjem u najbrže rastućoj banci u BiH dobitnici Zlatne značke dobit će priliku da razvijaju karijeru u banci čiji su dioničari među najvećim finansijskim institucijama na svijetu (Islamic Development Bank, Dubai Islamic Bank, Abu Dhabi Islamic Bank). BBI banka želi i ovim putem da pozove ovogodišnje dobitnike priznanja Zlatna značka koji su zainteresovani za posao u BBI banci da se do kraja godine jave  službi za kadrovske poslove BBI banke te pošalju kratku biografiju i motivaciono pismo, sa naznakom da se prijavljuju kao dobitnici priznanja Zlatna značka.

"Mi kao banka kroz brojne aktivnosti i projekte kontinuirano radimo na tome da omogući mladim ljudima da ostanu u Bosni i Hercegovini. Činimo sve što smo u mogućnosti da pomognemo, mladim obrazovanim ljudima da pokrenu vlastiti biznis i postanu poduzetnici. Također, ovdje želim naglasti da vjerujemo i podržavamo sistem meritokratije – dajemo prednost najboljim, onima koji imaju znanje, koji ostvaruju najbolje rezultate, podržavamo stručnost. U tom kontekstu je i ova naša odluka da posao u BBI banci ponudimo najboljima", izjavio je na svečanoj ceremoniji dodjele diploma Amer Bukvić, direktor BBI banke.

Bukvić je diplomantima i magistrima preporučio da prvih pet godina nakon završetka studija rade za privatni sektor i bave se poslovima koji su teži ali gdje se više može naučiti, jer će to znanje i iskustvo koristiti čitav život.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije