Nova ponuda: Sparkasse Bank finansira investicije i projekte energetske efikasnosti

Radiosarajevo.ba
Nova ponuda: Sparkasse Bank finansira investicije i projekte energetske efikasnosti
Sparkasse Bank dd BiH, u saradnji s EBRD-om, ponudila je tržištu novu liniju namjenskih kredita za projekte i investicije kojima je cilj unapređenje energetske efikasnosti, uz povrat uloženih sredstava i do 20 posto.

Putem ovih kreditnih proizvoda građani će moći poboljšati energetsku efikasnost u svojim domovima, ugradnjom visokokvalitetnih materijala ili kupovinom kućanskih uređaja koji posjeduju certifikat energetske efikasnosti.

"Građanima su za ovu namjenu na raspolaganju krediti bez hipoteke, za maksimalne iznose od 60.000KM, s rokom otplate od 10 godina i nominalnom kamatnom stopom već od 4,99 posto. Bitno je naglasiti, da se korisnicima kredita, nudi mogućnost da ostvare povrat sredstava u iznosu do 20% od cijene kupljene robe ukoliko dostave dokaze o kupovini proizvoda sa certifikatom energetske efikasnosti,“ izjavio je Ahmed Karić,
direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom Sparkasse Bank dd BiH.

Dodao je da u okviru ove kreditne linije klijentima na raspolaganju stoje i veći iznosi kredita uz hipoteku i duže rokove otplate, do najviše 240 mjeseci.

Kompletnu listu proizvoda i materijala koji posjeduju certifikat energetske efikasnosti klijenti mogu pronaći putem internet stranice GEFF, a sve dodatne informacije mogu dobiti na stranicama www.sparkasse.ba ili www.ebrdgeff.com/ba.

Projekat je podržan sredstvima Europske Unije, Austrijskog ministarstva finansija i Investicijskog okvira Zapadnog Balkana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije