Bosanac Enis Čirak na čelu firme u SAD-u: Došao kao izbjeglica, danas direktor

Radiosarajevo.ba
Bosanac Enis Čirak na čelu firme u SAD-u: Došao kao izbjeglica, danas direktor
Startup kompanija Gigamunch iz grada Nashville u američkoj saveznoj državi Tennessee, nudi građanima da probaju autentična narodna jela iz različitih kultura.

Kompaniju su osnovali imigranti koji su stigli u SAD. Na čelu kompanije je mladi Bosanac Enis Čirak, koji je u izjavi za News Channel 5 iz Nashvillea, kazao da kompanija Gigamunch omogućava ljudima da iz svog doma, putem njihove aplikacije naruče različita jela.

Ja sam iz Bosne i Hercegovine. Stigli smo u SAD kao izbjeglice kada sam imao pet godina”, rekao je Enis.

Prema njegovim riječima, autentična narodna jela su napravili imigranti i izbjeglice koje žive u Nashvilleu, a Gigamunch pomaže lokalnom stanovništvu da začini svoj jelovnik sa neobičnim jelima.

Gigamunch trenutno u ponudi ima narodna jela iz 30 različitih zemalja.

“Korisnici se registriraju online. Onda jednom sedmično jelo je dostavljeno njihovom domu zajedno sa činjenicama o toj pojedinačnoj zemlji. Također, dobiju i playlistu za Spotify sa autentičnom muzikom”, objasnio je Enis.

Oko 130 različitih jezika se govori u Nashvilleu i mi kada proslijedimo jela, pomažemo da Amerikanci zavire u kutke svake kulture oko nas. Živimo u prekrasnom svijetu i ako ga vidite samo iz jednog ugla, mnogo tada gubite”, rekao je Enis.

Prva večera je besplatna kada se naruči, a za više informacija kliknite ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije