Firma AlmaDerm iz Kladnja spremna za izvoz u UAE

Radiosarajevo.ba
Firma AlmaDerm iz Kladnja spremna za izvoz u UAE
FOTO: Facebook / Proizvodi firme AlmaDerm osigurali plasman na tržište Bliskog Istoka
Kompanija "AlmaDerm" iz Kladnja je jedna od prvih malih porodičnih firmi koja je uspjela da obezbijedi prostor za prodaju kozmetike, krema i sapuna na tržištu Bliskog istoka.

Vlasnica Alma Čamdžić priprema proizvode za izvoz u Ujedinjene Arapske Emirate i najavljuje svoje učešće u Global Village okupljanju koje počinje 30. oktobra i traje šest mjeseci.

Global Village je jedan od najvećih događaja za turizam i zabavu u tom dijelu svijeta, i predstavlja izuzetnu šansu za prodaju i promociju proizvoda.

AlmaDerm je započeo proizvodnju sapuna kao mali porodični biznis, a sada se prodaje u nekoliko gradova širom zemlje.

Proizvodnja raste iz dana u dan, a izazov je odgovoriti na sve zahtjeve tržišta.

"Radimo i po dvadeset sati dnevno kada je potrebno ispoštovati rokove. Imali smo odličnu saradnju sa USAID/Sweden FARMA II Projektom kroz nabavku opreme, što nam je olakšalo rad i zaokružilo našu proizvodnju", rekla je Čamdžić.

Kompanija se dosta promoviše kroz upotrebu društvenih medija, ali je prema riječima Čamdžić, najvažnije da se dobije i zadrži povjerenje kupaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije