Kinezi daju kredit od 613 miliona eura: Gradit će se Blok 7 u TE Tuzla

Radiosarajevo.ba
Kinezi daju kredit od 613 miliona eura: Gradit će se Blok 7 u TE Tuzla
Na Samitu inicijative "16 +1", danas je u Budimpešti potpisan je Sporazum o kreditnoj liniji za finansiranje projekta izgradnje Bloka 7 - 450 MW u TE Tuzla.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovalo je 16 premijera zemalja centralne i istočne Evrope i premijer Narodne Republike Kine.

Vrijednost Ugovora o izgradnji Bloka 7 je 722 miliona eura. Kineska EXIM banka izgradnju Bloka 7 kreditirat će s iznosom 613 miliona eura, uz ranije dogovorene uslove koji podrazumijevaju trajanje kredita  20 godina s pet godina grace perioda. 

Predstavnici JP Elektroprivreda BiH na Samitu su Bajazit Jašarević, generalni direktor, dr. Senad Salkić, izvršni direktor za kapitalne investicije, Muhamed Ražanica, izvršni direktor za ekonomske poslove, Edib Bašić, savjetnik generalnog direktora i Goran Milošević, sekretar Društva.

Za potpisani Sporazum o kreditnoj liniji za finansiranje projekta izgradnje Bloka 7 - 450 MW u TE Tuzla, potrebno je odobrenje Parlamenta Federacije BiH i Skupštine JP Elektroprivreda BiH.

JP Elektroprivreda BiH nastavit će intenzivne aktivnosti za dobivanje garancije Vlade Federacije BiH i upućivanje Sporazuma o kreditu u parlamentarnu proceduru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije