Japan Airlines strancima poklanja 50.000 povratnih karata: Postoje samo tri uslova

B92
Japan Airlines strancima poklanja 50.000 povratnih karata: Postoje samo tri uslova

Japan Airlines je objavio da poklanja 50.000 povratnih karata, ali ne očekujte da ćete besplatno posjetiti Zemlju izlazećeg sunca. Te karte su samo za letove između Tokija i Osake.

Namjera akcije je da se turisti koji dolaze u glavni grad podstaknu da izađu iz tipičnih urbanih centara tokom posjete Japanu.

"Japan je mnogo više od blještavih svjetala u urbanim centrima", kaže se u saopćenju Japan Airlinesa izdatom danas, koje donosi Business Insider, a prenosi B92.

U saopćenju se dodaje da "posjetioci mogu više da saznaju o fascinantnoj historiji i kulturi Japana tako što će istražiti različite regione zemlje".

Skoro 2,5 miliona stranih gostiju posjetilo je Japan samo u oktobru, a turistička industrija donijela je zemlji oko 37 milijardi dolara.

Međutim, državna statistika pokazuje da turisti u velikoj većini posećuju region Kanto, gdje se nalazi Tokio, kao i Kansai gdje su Osaka i Kyoto.

Manje, ruralne oblasti nisu u stanju da prihoduju od turizma, ali Japan Airlines bi ovom promotivnom akcijom da podstakne turiste da ih otkriju.

Postoje tri uslova za dobijanje karata. Vaš pasoš mora biti izdat u nekoj drugoj zemlji, ne u Japanu, ili morate imati trajno boravište izvan te zemlje; morate biti u Japanu između jula i septembra naredne godine; i imati karticu za sakupljanje nagradnih milja Japan Airlinesa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije