Investitor najavio ulaganja 500 miliona KM i otvaranja 4.000 radnih mjesta u BiH

Fena
Investitor najavio ulaganja 500 miliona KM i otvaranja 4.000 radnih mjesta u BiH
Printscreen / Ilija Studen

Najveći investitor u prehrambenoj industriji BiH i najveći strani investitor u Brčko distriktu - Studen Grupa - predstavila je u ponedjeljak poslovnu inicijativu u vrijednosti od 500 milijuna maraka koja će omogućiti potpuni rast i razvoj poslovnog ambijenta u Brčkom i kvalitetu života građana Distrikta, ali i cijele regije.

Na prezentaciji naziva "Poslovna inicijativa za sveobuhvatno poboljšanje poslovnog ambijenta i standarda života u Brčko distriktu BiH" Studen Grupa predstavila je potencijale i prostor za vraćanje Brčko distrikta na kartu atraktivnih poslovnih lokacija s bogatim sadržajem, priopćeno je iz Studen Grupe.

"Ovako značajna poslovna inicijativa, koja predviđa više od 4.000 radnih mjesta i ulaganje od 500 milijuna maraka moguća je samo uz međusobnu podršku i suradnju s nadležnim institucijama, koja je na kraju i ključna za ovakve projekte. Investicijska privlačnost neizostavno se svodi na jednostavnu i efikasnu suradnju stranih i domaćih investitora s funkcionalnim sistemom i stabilnim okruženjem koje omogućava brzu realizaciju poslova", kazao je predsjednik Uprave Studen Grupe Ilija Studen.

Na prezentaciji su predstavljeni načini kako visokokvalitetni proizvodi i usluge mogu naći svoje mjesto u potencijalu koje Brčko distrikt posjeduje, a obuhvaćeni su poslovni planovi u području turizma, poljoprivredne proizvodnje, zabave, infrastrukture te procesne industrije i logistike.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i predsjednik Skupštine Esed Kadrić izrazili su pozitivno raspoloženje i obavezali se na maksimalnu suradnju s institucionalne strane kako bi se investicijska klima u Brčkom popravila, a predstavljeni projekti ubrzo zaživjeli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije