IMTEC u četvrtak organizira konferenciju o temi: 'STEM je baš COOL'

Radiosarajevo.ba
IMTEC u četvrtak organizira konferenciju o temi: 'STEM je baš COOL'

Kompanija IMTEC d.o.o. će, u okviru u okviru 31. Međunarodnog sajma knjiga u Sarajevu, na svom štandu organizirati konferenciju za medije o temi "STEM je baš COOL".

Konferencija će biti organizirana u četvrtak, 18. aprila 2019. godine u 10.30 sati, saopćio je IMTEC.

Novinarima će se obratiti prof. dr. Muharem Avdispahić, redovni profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu, dipl. komunik. Aleksandra Kuljanin, službenica za komunikacije u UNDP-u i članica IT Girls tima, te osnivač i vlasnik kompanije IMTEC dipl.el.ing. Selmir Vrabac.

Pojam STEM je skraćenica od Science (Nauka), Technology (Tehnologija), Engineering (Inženjering) i Mathematics (Matematika).

STEM je ukratko metoda, kolaborativan način učenja na polju nauke, tehnologije, inženjeringa i matamatike.

STEM podrazumijeva lakše i dublje usvajanje znanja, jer njeguje pristup obrazovnom procesu, djeluje interdisciplinarno te kombinuje elemente svake od pomenute oblasti.

Odmah nakon konferencije za medije, u 11 sati, u prostoru Bosanske kuće bit će održana Panel diskusija o temi: "Uvođenje modela STEM edukacije u sistem obrazovanja", sa uglednim profesorima, nastavnicima i stručnjacima čija je specijalnost STEM.

1. Prof. dr. Muharem Avdispahić, redovni profesor na Prirodno matematičkom fakultetu u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.

2. Mag. ing. elektrotehnike Matko Ugrin, CEO at 3D Print Prototypes LTD, Zagreb, Croatia.

3. Prof. Vahid Čustović, professor matematike i informatike, direktor Osme osnovne škole "Amer Ćenanović" na Ilidži, Bosna i Hercegovina.

4. Dipl. komunik. Aleksandra Kuljanin, službenica za komunikacije u UNDP-u, članica IT Girls tima.

Moderator panel će biti dipl. el. ing. Selmir Vrabac, CEO at IMTEC, Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

IMTEC će na posebno dizajniranom izložbenom prostoru svim posjetiocima sajma, a posebno djeci i nastavnicima, omogućiti da praktično isprobaju demo uređaje svjetskih lidera u proizvodnji mikročipova, robotića i dodataka koji se koriste u STEM edukaciji.

Na MakeBlock Areni biti će organizovana takmičenja u upravljanju robotićima mBot i Codey Rocky, a putem posebnog terminala svi će imati mogućnost da se isprobaju u programiranju i upravljanju robotima preko BBC Micro:Bit seta.

Pored ovih rješenja IMTEC ce tržištu predstaviti proizvode za interaktivno učenje od kompanije SMART, te instalacijske projektore i video zid kompanije NEC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije