U Ložioničkoj ulici bit će izgrađen stambeno-poslovni objekt s "pametnim stanovima"

J. Ć.
U Ložioničkoj ulici bit će izgrađen stambeno-poslovni objekt s "pametnim stanovima"
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Sarajlije će uskoro imati priliku uživati u stanovima kakve posjeduje mali broj stanovnika europskih gradova.

Zenička kompanija Grading KGM u Sarajevu planira graditi stambeno-poslovni objekt koji predstavlja novu dimenziju i svjetski standard u gradnji ovakvih objekata.

Riječ je o modernoj zgradi s 18 spratova, u kojoj su predviđeni i "pametni stanovi".

"U ponudi ćemo imati tzv. pametne stanove koji su na našem tržištu inovitet, gdje kupac  daljinskim upravlja svim elektronskim elementima u stanu. Inače, cjelokupna površina bit će 30.000 kvadratnih metara, a na raspolaganju će kupcima biti više od 300 stanova", kazao je za Radiosarajevo.ba Asim Kaknjo, arhitekta i projektant iz kompanije Grading KGM.

Najavljena investicija vrijedna je više od 30 miliona konvertibilnih maraka i bit će realizirana u sarajevskoj ulici Ložionička, gdje je kompanija kupila zemljište i počela s razradom projekta.

"Za ovaj stambeno-poslovni objekt predviđene su dvije ili tri podzemne etaže. Izrada projekta je u toku, a mi planiramo početak radova krajem iduće godine", naglasio je Kaknjo, dodavši da su investitori navedenog projekta Grading KGM i Arel d.o.o Zenica.

Inače, Grading KGM d.o.o. Zenica je osnovan u aprilu 1996. godine vlastitim sredstvima.

Tako da kompanija, osim što je najavila velike projekte i proslavila 20 godina postojanja, uvodi i novi sektor u firmu - stolariju koju će primijeniti za svoje kupce stanova u stanogradnji, a potom za komercijalne potrebe.

“Nastavljamo s projektiranjem, arhitekturom, inženjeringom i konstrukcijom, koje izvodimo u vlastitom projektnom birou, zatim izvođenje čeličnih konstrukcija gdje smo već na tržištu poznati 20 godina i ostvarujemo zavidne reference, pogotovo  u ZDK-a  ali i šire”, kazao je Kaknjo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije