Gebrüder Weiss: Novo predstavništvo u Uzbekistanu

Promotivni tekst
Gebrüder Weiss: Novo predstavništvo u Uzbekistanu
Foto: Promo / Gebrüder Weiss otvorio novo predstavništvo u Uzbekistanu

Internacionalna transportna i logistička kompanija Gebrüder Weiss razvija se u specijalistu za Put svile. Dana 30. jula 2019. kompanija je otvorila predstavništvo u uzbekistanskom glavnom gradu Taškentu.

Na taj način gradi se lokalna prisutnost u Centralnoj Aziji. Time našim kupcima otvaramo put na obećavajuće tržište, jer umrežavanje između Evrope i Azije postaje sve važnije“, govori Thomas Moser, direktor i regionalni voditelj za Crno more/CIS u kompaniji Gebrüder Weiss. Sa 30 miliona stanovnika Uzbekistan se ubraja među najveća tržišta Centralne Azije.

Gebrüder Weiss otvorio novo predstavništvo u Uzbekistanu - undefined

Foto: Promo: Gebrüder Weiss otvorio novo predstavništvo u Uzbekistanu

Logistička kompanija važi u industrijskoj grani za pionira na legendarnom trgovačkom putu i već raspolaže sa više vlastitih poslovnica duž Puta svile - u Turskoj, Gruziji, Armeniji, Kazahstanu, Rusiji i Kini. Otvaranje novog predstavništva u Taškentu dodatna je kocka u mozaiku u poslovnoj strategiji kompanije da se izgradi kopneni put između Evrope i Kine. U Taškentu i okolini će se o kupcima od sada lokalno brinuti zaposlenici.

„Osim kopnenog saobraćaja, tamošnji portfolio usluga obuhvata i vazdužni i brodski prevoz“, objašnjava Thomas Moser.

A te usluge se trebaju sukcesivno širiti. Organizacijski je uzbekistansko predstavništvo firme Gebrüder Weiss dodiljeno poslovnici u Almatiju, Kazahstan.

Gledano ekonomski, dvomilionska metropola Taškent poznata je u prvom redu kao industrijski grad i saobraćajno čvorište na Putu svile. Više od 50 posto bruto-domaćeg proizvoda ostvaruje se kroz industriju različitih grana. Poljoprivreda, građevina, transport roba i ljudi ubrajaju se također među nosive stubove ekonomije poput gasa, nafte, zlata i urana. Ta rudna blaga, tekstilni proizvodi i namirnice te automobili pripadaju među najvažnije izvozne robe. Najveći vanjskotrgovački partneri su Rusija, Kina i Kazahstan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije