Fabrika obuće Dermal uvodi drugu smjenu i gradi novu proizvodnu halu

Radiosarajevo.ba
Fabrika obuće Dermal uvodi drugu smjenu i gradi novu proizvodnu halu
Foto: Glas Srpske / Fabrika obuće Dermal
Fabrika obuće “Dermal” iz Kotor Varoša planira uvođenje druge smjene u proizvodnom pogonu u Kneževu, gdje bi do kraja godine trebalo da bude zaposleno još najmanje 30 radnika.

Ovo preduzeće, koje već godinama uspješno posluje u Kotor Varošu, prvu proizvodnu liniju u Kneževu pustilo je u rad u septembru prošle godine. Do sada su zaposlili 200 radnika.

Direktor i vlasnik “Dermala” Radenko Bubić ističe za “Glas Srpske” da su u toku pregovori sa čelnicima Kneževa kako bi fabrika dobila parcelu na kojoj će izgraditi vlastitu halu.

“Radimo u iznajmljenim prostorijama, a ako sve bude teklo po planu, vjerujem da će na proljeće započeti izgradnja objekta, koju ćemo finansirati vlastitim novcem. Otvaranje pogona u Kneževu je bio pravi potez, a uvođenjem druge smjene i otvaranjem novih radnih mjesta, uvjeren sam da ćemo do kraja iduće godine u ovom pogonu imati 400 radnika”, rekao je Bubić.

Dodao je da “Dermal” od osnivanja bilježi isključivo rast proizvodnje, ali i zarade, te da je ponosan na sve zaposlene koji svojim radom i trudom doprinose da preduzeće bilježi samo pozitivne rezultate.

U Kneževu dnevno proizvedemo oko 750 pari obuće za jednu njemačku firmu. Riječ je o patikama koje namjenski kupuju policajci i vojnici za slobodno vrijeme, a koji inače nose i radnu obuću ovog brenda”, rekao je Bubić.

Istakao je da su i promet i dobit ovog preduzeća od početka ove godine porasli za oko deset odsto u odnosu na isti period lani.

Fabrika obuće “Dermal”, koja uspješno proizvodi obuću već 16 godina, jedna je od rijetkih na domaćem tržištu koja posluje bez kreditnog zaduživanja.

“Dermal” plasira proizvode na tržišta desetak zemalja, a osim čizama za francusku i englesku vojsku i američke vatrogasce, proizvodi namjensku obuću za ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore, zatim Oružane snage BiH i za radnike “Elektroprivrede RS”. Nedavno su potpisali ugovor i sa slovenačkom “Planikom”.

Objekti “Proleksa”

Radenko Bubić ističe da je “Dermal” prije nekoliko mjeseci kupio dva objekta nekadašnje fabrike “Proleks” u Kotor Varošu.

“Saniramo te prostorije i planiramo u jednom objektu površine oko 2.000 kvadrata proširiti proizvodnju, dok će u drugom biti veliki svečani salon”, rekao je Bubić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije