EPBiH i BBI banka pokrenule uslugu e-režije

Radiosarajevo.ba
EPBiH i BBI banka pokrenule uslugu e-režije
JP Elektroprivreda BiH i BBI banka potpisale su danas, u sklopu sajma ZEPS u Zenici,  sporazum o pokretanju usluge e-režije, kojom je omogućeno jednostavnije i jeftinije plaćanje mjesečnih računa za električnu energiju.

Korisnici usluge e-režije će moći platiti račun za električnu energiju bez ispunjavanja uplatnice i bez naknade ukoliko zatraže da račune dobijaju elektronskim putem. Građani jednostavnom prijavom na korisničkom nalogu elektronskog eBBI i mobilnog mBBI bankarstva imaju mogućnost plaćanja računa kada žele i odakle žele bez odlaska u banku.

"Prijava za korištenje usluge e-režije se može ostvariti jednostavnom prijavom na korisničkom nalogu elektronskog eBBI i mobilnog mBBI bankarstva. Nakon prijave, po izdavanju računa za električnu energiju, automatski dobivate ispunjenu uplatnicu i jednim klikom realizujete plaćanje. Također, postoji opcija korekcije iznosa za uplatu, po želji i potrebama korisnika - kazao je direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke Amel Kovačević.

U okviru usluge e-račun Elektroprivrede BiH, građanima je sada omogućen i povoljniji rok plaćanja računa, odnosno 30 dana umjesto 15, koliko imaju korisnici sa papirnom dostavom računa.

Korištenjem usluge e-režije građani imaju značajne pogodnosti, plaćanje je brže i jednostavnije, nema čekanja, a klijenti mogu izvršiti svoje obaveze bilo kada i s bilo kojeg mjesta. Uslugom e-režije građani su u mogućnosti da veoma jednostavno plaćaju račune za više registriranih mjernih mjesta. 

"Elektronski račun je sadržajno identičan papirnom računu, a razlika je u tome što ga dobijate direktno na svoju mail adresu što omogućava trajno arhiviranje i dostupnost. Svi zainteresirani korisnici koji još uvijek primaju papirni račun, a žele ga u elektronskoj formi, mogu podnijeti zahtjev na najbližem naplatnom mjestu Elektrodistribucije ili poslati mailom potpisanu i skeniranu izjavu. U slučaju da račun želite platiti lično, a ne elektronski, dovoljno je da imate broj reference ili računa i popunite uplatnicu na najbližem naplatnom mjestu", istaknula je Midheta Kurspahić, rukovodilac  Službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH. 

Izborom elektronske dostave i odricanjem od papirnog računa, kupci električne energije dobivaju bržu i sigurniju dostavu računa, te doprinose zaštiti životne sredine, a od sada imaju i mogućnost lakšeg i bržeg plaćanja, po povoljnijim uslovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije