Druženje s privrednicima: 11. Sarajevo Business Forum predstavljen u Bihaću

Promotivni tekst
Druženje s privrednicima: 11. Sarajevo Business Forum predstavljen u Bihaću
Promo / Druženje sa privrednicima USK

Sarajevo Business Forum (SBF) 2020, vodeća investicijska konferencija u Jugoistočnoj Evropi predstavljen je danas privrednicima u Bihaću.

Prezentaciju SBF- a, koji će u svoje 11. izdanje od 8. do 10 aprila naredne godine staviti u fokus investicione prilike bh. dijaspore, organizirala je BBI banka u saradnji sa partnerima, privatnim poduzetnicima, institucionalnim predstavnicima Unsko-sanskog kantona te rukovodećim ljudima privrednih komora iz BiH.

„BBI banka putem svog BBI VIP biznis kluba kontinuirano radi na uvezivanju privrednika i otvaranju novih tržišta za naše kompanije. Svake godine na Sarajevo Buisness Forum dolaze investitori iz cijelog svijeta od Amerike, pa do Malezije. Promocija u Bihaću izazvala je veliku pažnju privrednika sa šireg područja Unsko-sanskog kantona. Danas su prezentirani prirodni resursi i razvojne mogućnosti u oblasti nekretnina, energije, poljoprivrede, prehrambene industrije, IT-a i turizma. Ovaj region stranim investitorima privlačan je i zbog kvalificirane radne snage u kombinaciji s konkurentnom strukturom troškova“, izjavila je Edina Hasečić, direktorica Sektora za poslovanje sa pravnim licima BBI banke.

Bosna Bank International u narednoj godini obilježava jubilej 20 godina svog poslovanja koje je bogato brojnim aktivnostima kako na području bankarskog poslovanja i usluga, tako i u segmentu nebankarskog djelovanja. Poseban pečat aktivnostima BBI banke daje organizovanje Sarajevo Business Foruma, a od prije dvije godine i Međunarodnog sajma halal-industrije Sarajevo Halal Fair-a

„Naša je praksa da u pripremi ovih događaja uključimo što širi krug predstavnika kompanija i privrednih udruženja, asocijacija i komora, kako bismo u program uvrstili aktuelne teme. Današnjem VIP druženju u Bihaću prisutni su predstavnici komora, udruženja poslodavaca, razvojnih institucija, kompanija i brojni privrednici sa područja USK. Danas smo u jednoj ugodnoj diskusiji razmijenili informacija i iskustava o potencijalima rasta i razvoja, prioritetnih mjera koje treba preduzeti, te dali ključne smjernice kompanijama za učešće na SBF 2020. Cilj je da se identifikuju profili poslovnih partnera i investitora sa kojima bi bilo najkorisnije uspostaviti saradnju, najefikasnije i najbrže doprinijeti razvoju i povećati konkurentnost cjelokupne bosanskohercegovačke privrede“, izjavila je Emina Šišić, članica Uprave BBI banke.

Potencijale koje nudi BBI VIP Business Club i BBI banka za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu i pronalazak tržišta prezentirala je Azra Čolić, rukovodilac BBI VIP Business Cluba.

„Mi iz BBI banke smo tu da pomognemo svim privrednicima sa područja USK da se pripreme i adekvatno predstave na predstojećem Sarajevo Business Forumu 2020.“, kazala je Čolić.

Rukovodeći kadar BBI banke susreo se danas i sa premijerom Unsko-sanskog kantona Mustafom Ružnićem i prezentirao mu mogućnosti predstavljanja projekata USK na predstojećem Sarajevo Business Forumu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije