Dnevnik Nove BH od večeras u vašim domovima

Sponzorisani tekst
Dnevnik Nove BH od večeras u vašim domovima
Foto: Nova BH / Dnevnik Nove BH

Večeras u 18.30 sati počinje emitovanje centralne informativne emisije Dnevnik, čime će ujedno biti predstavljen i novi Informativni program Nove BH. Iz sarajevskog studija, gledatelje će pozdraviti voditeljski par Armina Čengić i Vlado Marić, a već dan kasnije najaktuelnije vijesti iz zemlje i svijeta prezentirat će Amina Hodžić i Aleksandar Hršum.

Voditelji novog Dnevnika Nove BH raduju se novim izazovima i naglašavaju da će Informativni program biti utemeljen na najvišim profesionalnim i etičkim standardima izvještavanja.

"Dijele nas sati do prezentiranja formata koji je kompletna programska i produkcijska ekipa Nove BH vrijedno i temeljito pripremala posljednjih mjeseci. Svi smo jednako uzbuđeni, a ja posebno sretna što ću sa kolegom Vladom Marićem pozdraviti gledatelje iz našeg studija i svakodnevno im donositi aktuelne vijesti i priče u čijem fokusu su upravo oni. U vremenu kada je brzina imperativ, mi ćemo izvještavati argumentirano i hrabro, tragajući za istinom, kontekstom i uvijek donoseći dvije strane priče",  izjavila je Armina Čengić.

Vlado Marić poručuje da će Dnevnik Nove BH gledateljima pružiti mnogo dinamičniji i atraktivniji sadržaj od onog na koji su navikli.

"Naše repoterske ekipe zavirivat će u svaki kutak Bosne i Hercegovine i donositi neispričane priče koje će biti utjecajne i mijenjati stanje u društvu. Ljudima su potrebne informacije na osnovu kojih mogu donositi odluke i to će biti naš fokus djelovanja. Prema gledateljima imamo najveću odgovornost i njihovo povjerenje želimo zaslužiti. S druge strane, lično osjećam uzbuđenje kakvo dugo nisam osjetio, još od početka moje profesionalne karijere. Nestrpljiv sam i jedva čekam da uđem u studio i da čujem riječi realizatora 'tri, dva, jedan... u eteru smo!'", na kraju dodaje Marić.

Amina i Aleksandar posebno ističu najsavremenija tehnološka rješenja koja će se primjenjivati u svim segmentima proizvodnje vijesti i sadržaja Nove BH, koja će olakšati njihov rad, ali i doprinijeti atraktivnosti programa te gledateljima pružiti potpuno novo televizijsko iskustvo.

"Dnevnik Nove BH bit će emitovan iz vrhunski opremljenog i posebno dizajniranog studija. U tom smislu, predstavit ćemo drugačiju dimenziju informiranja u sadržajnom i vizuelnom kontekstu. Strogo ćemo se pridržavati najvažnijih novinarskih pravila, biti uvijek na licu mjesta i otkrivati nove načine kako doći do tačne i provjerene informacije. Uvjeren sam da će građani Bosne i Hercegovine prepoznati kvalitet našeg novog Informativnog programa i da će Dnevnik Nove BH veoma brzo postati novi član porodice naših gledatelja", rekao je Aleksandar Hršum.

"S obzirom na to da sam od početka uključena u nastajanje naše centralne informativne emisije, ne doživljavam je samo kao moj profesionalni angažman, već sam i emotivno i posebno vezana za ovaj projekat. Ljude s kojima svakodnevno radite vrlo brzo počinjete osjećati kao dio porodice. A mi to stvarno jesmo. Kao tim, razmišljamo u istom smjeru, da našim gledateljima pružimo moderan, aktuelan, neovisan i objektivan Dnevnik i program u službi građana Bosne i Hercegovine", istakla je Amina Hodžić.

Osim etabliranih voditeljskih imena, Nova BH okupila je vrhunske stručnjake, poput Jasmine Demirović, direktorice Informativnog programa i glavne i odgovorne urednice Nove BH, Antoniju Avram i Tomislava Đurića, kao urednike Dnevnika, kao i brojna druga urednička i reporterska imena. Uporedo sa pojačanjima u sektoru programa, poboljšana je i ljudska i organizacijska infrastruktura i u tehničkom odjelu koji će u sinergiji sa programskim timom za gledatelje kreirati najkvalitetniji sadržaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije