dm u BiH realizira deset društveno korisnih projekata

Radiosarajevo.ba
dm u BiH realizira deset društveno korisnih projekata
Na poziv kompanije dm drogerie markt, u okviru Inicijative „dm zajedno za bolje sutra” prijavljeno je 445 projekata s područja cijele Bosne i Hercegovine.

Uz pomoć zaposlenika i nezavisnog žirija dm je odabrao deset projekata koje će podržati u realizaciji. U kategoriji društveno korisno djelovanje odabrani su projekti: Prvo igralište za djecu - UG Tragovi, Glamoč; Bolnica – prijatelj djeteta – Udruženje za brigu i opća prava djece „Naša djeca“, Zenica; Stećkov čarobni park – Fondacija „Kulturno naslijeđe bez granica“, Kreševo; Bike park - sportsko rekreativni biciklizam – Biciklistički klub „Vitez“, Vitez; Pružimo priliku za rehabilitaciju djeci s invaliditetom – opremimo im centar – Udruga roditelja djece i osoba s posebnim potrebama, Orašje; Pomozi mi da lakše odrastem! – Omladinsko udruženje „Dobro djelo“, Sarajevo.

U kategoriji kultura, nauka, sport odabrani su sljedeći projekti: Vratimo djecu na dječija igrališta – Uprava grada Bihaća; Afirmiranje i angažiranje mladih – Udruženje inovatora regije Bijeljina. U kategoriji zaštita okoline i održivost bit će realiziran projekt Rastimo zajedno – Udruženje za očuvanje multikulturalnosti u BiH, Zenica.

"Želim se zahvaliti svima koji su prijavili ili predložili projekte. Imali smo težak zadatak da od mnogo kvalitetnih i sjajnih projekata odaberemo samo deset ali fokusirali smo se na one koji u najvećoj mjeri koriste društvenoj zajednici, unapređenju kvalitete života te koji su održivi. Želja nam je da se u samoj realizaciji projekata pridruži što veći broj zaposlenika i partnera dm-a kako bismo zajedno stvorili bolje uvjete za život svima nama, kao i budućim generacijama koje dolaze", izjavio je Damir Šlosel, direktor dm-a u BiH.

Za realizaciju odabranih društveno korisnih projekata, koja počinje u augustu ove godine, dm će osigurati finansijsku podršku, donirati proizvode, volonterski angažman i opremanje, ali i uređenje vanjskih i unutrašnjih prostora.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za deset godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija s više od 500 zaposlenika i 61 prodavnicom u 37 gradova te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2014/15. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 114,3 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 11.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača.

Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, DAS gesunde PLUS, s.he stylezone, Denkmit, babylove i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije