dm drogerije market: Uručena donacija Udruženju trudnica i mama

J. Ć.
dm drogerije market: Uručena donacija Udruženju trudnica i mama
dm drogerie market otvorio je novu prodavnicu u Sarajevu čime je nastavio širenje prodajne mreže i otvaranje novih radnih mjesta, kako je i najavljeno na početku poslovne godine.

Nova dm prodavnica na Ciglanama, u ulici Alipašina 45 b, nudi kupcima bogat asortiman koji obuhvata više od 12.500 proizvoda svjetskih i domaćih proizvođača.

Ukupan prostor od 730 kvadratnih metara moderno je uređen te usklađen s potrebama kupaca.

Zaposleno je šest osoba koje su se pridružile uspješnom dm timu.

Na dan otvorenja 15 dm prodavnice u Sarajevu, kupci su uživali u brojnim popustima, poklonima i iznenađenjima, a uručena je i donacija u iznosu od 3.000 KM predstavnicima Udruženja trudnica i mama za projekt "Savjetovalište za trudnice i mlade mame". 

Ovaj projekt je jedan od prijavljenih na inicijativu dm Zajedno za bolje sutra, te pored prvobitno izabranih deset projekata dodatno podržan u sklopu ove inicijative.

Donaciju je, radom na kasi, podržala Jasminka Šahinagić, zaštitno lice dm kampanje "Jer sve smo to MI"

"Sarajevo je postalo bogatije za još jednu modernu i lijepo uređenu dm prodavnicu na atraktivnoj lokaciji, koja kupcima omogućava kvalitetu usluga i širok asortiman proizvoda. Donacijom koju smo danas uručili želimo dati podršku trudnicama i mladim mamama u ovom najljepšem, ali možda i najzahtjevnijem životnom periodu. dm i kroz druge aktivnosti, posebno kroz baby bonus program lojalnosti, kontinuirano pruža podršku mladim roditeljima", izjavila je Ruzmira Muratbegović, regionalna menadžerica dm-a.

Dm je i ovaj put dokazao kako prepoznaju i društveno važne priče.

"Udruženje trudnica i mama djeluje prvenstveno putem online savjetovališta koje na Facebooku prati skoro 23.000 trudnica i mama. Aida Džaferović i ja smo psihologinje, i mi psihološku podršku pružamo, a u priču su uključene sve struke, od pedijatara, ginekologa, farmaceuta, stomatologa do advokatica. Znači, trudimo se da pokrijemo sve oblasti da im nađemo prave informacije kako bi one, kad su u fazi da traže te odgovore, da dobiju provjerene odgovore", rekla je Belma Šoljanin jedna od osnivačica Udruženja trudnica i mama.

Belma je kazala  da će sredstva utrošiti za opremanje kancelarije pomenutog Udruženja koje se nalazi na adresi Trg solidarnosti broj 19, na Alipašinom Polje u kojoj će biti razne edukacije.

"Svi su voljni da sarađuju. U pripremi je jedan projekt koji ćemo raditi s GAK-om, a tiče se trudničkih knjižica. To je nešto što naše trudnice u kantonu nemaju, a riješit će brojne probleme između ljekara i naših trudnica", izjavila je Belma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije