Bosna Bank International na promociji SBF-a u Zvorniku

Promotivni tekst
Bosna Bank International na promociji SBF-a u Zvorniku
Foto: Promo / U Zvorniku je održana prezentacija jubilarnog 10. Sarajevo Business Foruma

U prisustvu velikog broja privrednika u Zvorniku je održana prezentacija jubilarnog 10. Sarajevo Business Foruma, koji će biti održan od 17. do 19. aprila 2019. godine.

Osim promocije Foruma, cilj ovog skupa jeste identificiranje profila poslovnih partnera i investitora, kako bi se uz pomoć BBI VIP Business Cluba ostvarila nova poslovna partnerstva. Ova partnerstva u konačnici mogu dovesti do razvoja tržišta i pružiti nove poslovne prilike privrednicima iz pomenutih oblasti.

Muamer Salkić, v.d. direktora Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke, u uvodnom obraćanju je kazao da pripreme za Sarajevo Business Forum ulaze u završnu fazu, te da postoji veliki interes stranih ulagača.

„Do Sarajevo Business Foruma ostala su još svega 33 dana, a broj domaćih i stranih učesnika konstantno raste. S obzirom da je ovo deseti Forum, želim istaći da svake godine imamo sve više uspješnih priča koje su počele na SBF-u. Cilj nam je da ove godine uključimo i što veći broj manjih preduzeća i lokalnih privrednika, kako bi i oni imali platformu za promociju. Novitet ovogodišnjeg Foruma, osim uobičajenog organiziranja B2B sastanaka, jeste i organizacija ciljanih prezentacija koje će omogućiti upravo tim manjim preduzećima da se predstave investitorima“, izjavio je Salkić.

Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika, naglasio je da je Zvornik jedan od rijetkih gradova u kojem je došlo do porasta broja zaposlenih u posljednim godinama, te da potencijal rasta i razvoja itetako postoji.

„Pozivam sve privrednike koji žele ostvariti iskorak u poslovanju da se prijave na ovogodišnji Sarajevo Business Forum. Jedan od najvećih potencijala Foruma jeste što nudi odličnu platformu za privrednike da se međusobno umreže i sarađuju, ali i da prošire horizonte kad je o poslovanju riječ. Saradnjom i razmjenom informacija među privrednicima može se unaprijediti poslovanje, povećati broj zaposlenih, ali i konkurentnost koja može opstati i van granica naše države”, izjavio je Stevanović.

O privrednom potencijalu na području Zovrnika govorio je Fahrudin Delibajrić, direktor firme Voćar promet iz Zvornika.

„Zvornik je grad koji ima veliki potencijal za razvoj privrede, jer posjeduje kvalitetne resurse, kako zemne i vodne, tako i ljudske resurse. Interes stranih ulagača postoji, međutim oni očekuju stabilne i sigurne uslove poslovanja, te je potrebno raditi na unapređenju poslovnog ambijenta kako bi se privukli veći ulagači. BBI banka je jedna od prvih banaka koja nas je podržala u poslovanju, a u međuvremenu smo dobili i podršku jednog austrijskog investitora. Cijenim i podržavam rad BBI banke koja nastoji da kroz svoje aktivnosti podrži domaće privrednike i spoji ih s investitorima“, izjavio je Delibajrić.

Za registraciju i više informacija o najvećoj poslovno investicijskoj konferenciji u regiji – Sarajevo Business Forum - posjetite zvaničnu web stranicu na: https://www.sarajevobusinessforum.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije