Bingo želi useliti u BBI Centar umjesto Konzuma

K.S.
Bingo želi useliti u BBI Centar umjesto Konzuma
Kompanija Bingo iz Tuzle u kontinuiranom je širenju na tržištu maloprodaje u Bosni i Hercegovini. S više od 5.000 zaposlenih i više od 180 poslovnica, postao je tržišni lider prem svim parametrima.

U procesu širenja, tuzlanska kompanija sada želi useliti se na dvije nove lokacije u kojima je trenutno hrvatski Konzum. Jedna lokacija je BBI Centar u Sarajevu, a druga je u Jablanici.

Tim povodom, Bingo je uputio dopis Konkurencijskom vijeću Bosne i Hercegovine u kojem je izrazio namjere da otvori svoje poslovnice na pomenutim mjestima i zatražio je mišljenje od Konkurencijskog vijeća BiH.

“Podnosilac zahtjeva traži mišljenje od Konkurencijskog vijeća u vezi postojanjа obaveze podnošenja prijave koncentracije obzirom da privredi subjekt Bingo ima namjeru da sa društvom koje vrši iznajmljivanje poslovnih prostora u Sarajevu zaključi ugovor o zakupu, na osnovu kojeg bi ušao u zakup poslovnog prostora veličine oko 1.200 kvadrata na adresi BBI Centar, Trg djece Sarajeva br.1, 71.000 Sarajevo za potrebe obavljanja svoje djelatnosti tj. Maloprodaje prehrambenih proizvoda i roba široke potrošnje” navodi se u zahtjevu Binga upućenom Konkurencijskom vijeću BiH.

Na pomenutoj lokaciji, Konzum obavlja djelatnost na osnovu ugovora o zakupu poslovnog prostora.

Osim Sarajeva, Bingo je zatražio mišljenje i za useljenje u porslovni prostor u ulici Jaroslava Černija bb u Jablanici. Na toj lokaciji trenutno posluje Konzumov Supermarket Jablanica.

“Konzum izlazi iz navedenog poslovnog prostora te isti preuzima privredni subjekt Bingo. U predmetnom poslovnom prostoru privredni subjekt Bingo će obavljati istu djelatnost, odnosno u prostoru će se nalaziti objekat maloprodaje prehrambenih roba i roba široke potrošnje”, navodi se u dopisu upućenom Konkurencijskom vijeću BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije