Bingo će graditi stambene i poslovne objekte

Radiosarajevo.ba
Bingo će graditi stambene i poslovne objekte
Foto: TIP / Regulacioni plan Pecara 2

Kolegij gradonačelnika Tuzle prihvatio je i uputio na usvajanje Gradskom vijeću Tuzla Prijedlog regulacionog plana nerealiziranog djela prostorne cjeline Pecara 2 u Tuzli.

Kako saznaje tuzlanski portal TIP, na ovom prostoru mjesne zajednice Brčanska Malta kompanija Bingo bi trebala graditi stambene i poslovne objekte.

Regulacioni plan Pecara 2 - undefined

Regulacioni plan Pecara 2

"Očekujemo da kada se ovaj regulacioni plan usvoji da su se stekli uslovi da damo urbanističku saglasnost i odobrenje za gradnju. Veliki investitor i firma Bingo tamo na mjestu tehničkog pregleda treba da gradi stambene i poslovne objekte, što je jako dobro. Ono je sada dosta zapušten prostor i izgleda sablasno.Treba da to bude dobra investicija. Da dobijemo sredstva u budžet na ime rente. Da 50 malih i srednjih preduzeća radi oko te zgrade, a zatim da u toj zgradi neko radi, a neko stanuje", izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Planirana saobraćajnica sa kružnim tokom

Provedena je javna rasprava u prostorijama mjesne zajednice Brčanska Malta koja je trajala 30 dana.

"Građani, kao i svi pravni subjekti koji su zainteresovani mogli su učestvovati u javnoj raspravi, a imali su mogućnost i pismenim putem da se obrate Službi za prostorno uređenje. Primjedbe koje su istaknute u toku javne rasprave su prihvaćene od Zavoda za urbanizam. Došlo je do samo sitnih korekcija horizontalnih gabarita pojedinih objekata koji su planirani da se grade na tom području", napominje šef Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoline Omar Hadžić.

Lokacija "Pecara 2" nalazi se u istočnom dijelu grada u blizini raskrsnice Brčanska Malta, na prostoru između objekata Pecara 1, Pecara 2, Crvenog bloka i Super bloka, odnosno određena je ulicom Armije RBiH sa zapadne strane, kolektivnim stambeno-poslovnim objektom Super blok 1 s južne strane, kolektivnim stambenim objektom Pecara 2 s istočne strane i preostalim kolektivnim stambenim objektima u ul. Slavka Mičića sa sjeverne strane.

Radi se o površini od oko 2, 63 hektara, na kojem je kako je ranije najavljivano planirana gradnja dva stambeno- poslovna bloka sa oko 250 stanova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije