BH Telecom objavio važno upozorenje za korisnike zbog zloupotrebe u mobilnoj mreži

Radiosarajevo.ba
BH Telecom objavio važno upozorenje za korisnike zbog zloupotrebe u mobilnoj mreži
BH Telecom / Iz BH Telecoma upozoravaju na Viber usluge s lažnog profila

BH Telecom, najveća telekomunikacijska kompanija u Bosni i Hercegovini, objavila je saopćenje u kojem upozoravaju svoje korisnike da je danas (petak) uočen pokušaj zloupotrebe u mobilnoj mreži putem Viber usluge s lažnog profila pod username-om BH Portal i profilnom slikom BH Telecom portala.

Njihovo saopćenje, koje su objavili na svojoj stranici, prenosimo u cijelosti: 

"Sa ovog lažnog profila se od korisnika traže korisnički podaci (username, password i sl.) ili se nudi neprovjereni link putem kojeg se dolazi do korisničkih podataka radi oštećenja korisničkog računa i prebacivanja određenog novčanog iznosa na drugi broj u mobilnoj mreži BH Telecoma. Pravovremenom reakcijom je ovaj pokušaj zloupotrebe zaustavljen. 

Iz BH Telecoma upozoravaju na Viber usluge s lažnog profila - undefined

Informišemo korisnike da BH Telecom sva obavještenja o uslugama i akcijama dostavlja putem zvaničnog  profila BH Telecom-a na Viberu  i ne komunicira direktno na ovom kanalu sa pojedinačnim korisnicima niti od korisnika traži korisničke podatke.

Iz BH Telecoma upozoravaju na Viber usluge s lažnog profila - undefined

Pozivamo korisnike da ni pod kojim uslovima ne ulaze u komunikaciju sa sumnjivim profilima sličnog sadržaja niti da prate linkove koji mogu doći od istih. Također, molimo korisnike da slične slučajeve pokušaja zloupotrebe prijave kontakt centru BH Telecoma na broj 1444", navodi se u saopćenju BH Telecoma.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije