Beko i RK Tuzlanka uručili donacije uz Svjetski dan borbe protiv karcinoma dojke

Radiosarajevo.ba
Beko i RK Tuzlanka uručili donacije uz Svjetski dan borbe protiv karcinoma dojke
Robna kuća Tuzlanka i Beko obilježili su 7. oktobar – Svjetski dan borbe protiv karcinoma dojke.

Najprije je Brend Beko uručio  donaciju tehničkih uređaja, potrebnih za nesmetano  funkcioniranje Klinike za radiologiju i Centra za dojku pri Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla.

Zvanično uručenje donacije  desilo se danas (četvrtak) u prostorijama  Klinike za radiologiju  Tuzla.

Akcija će biti nastavljena i sutra, u petak 6.oktobra, u prizemlju RK Tuzlanka u vremenu od 12 do 14 sati, kada će  predstavnici Udruženja Medicus iz Tuzle dijeliti svim posjetiteljima brošure o borbi protiv karcinoma dojke, te na taj način informirati građane o ovoj  bolesti, važnosti njenog ranog otkrivanja, prevenciji i načinima liječenja.

Svake godine 1,3 miliona žena širom naše planete dobije dijagnozu raka dojke. Rak dojke je najrasprostranjenija ali i najsmrtonosnija vrsta kancera među ženama u Europi i svijetu, pokazatelji su Svjetske zdravstvene organizacije.

Ružičasta traka, univerzalni simbol borbe protiv raka dojke, počela se koristiti kao simbol ove borbe početkom '90-ih godina i danas je najpoznatija traka na svijetu s prepoznatljivom porukom. 

Ovu traku u mjesecu oktobru nose svi oni koji pružaju podršku oboljelima od karcinoma dojke ili u spomen onih koji su preminuli od ove bolesti. 

RK Tuzlanka je ponosna što je dio ovog projekta i nastojat će i dalje podržavati ovakve i slične aktivnosti, koje su od direktnog značaja za lokalnu zajednicu.

beko_logo.jpg - undefined

Beko Omega

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije