Beko i FC Barcelona produžili ugovor i predstavili ambasadora Gerarda Piquea

Radiosarajevo.ba
Beko i FC Barcelona produžili ugovor i predstavili ambasadora Gerarda Piquea
Kompanija Beko, vodeći brend u Europi u oblasti bijele tehnike, najavila je produžetak sponzorstva FC Barcelona, kao i niz uzbudljivih zajedničkih inicijativa u okviru proširene saradnje za predstojeće tri sportske sezone.

Kako je najavljeno na zajedničkoj konferenciji za novinare na stadionu Camp Nou, kompanija Beko novim ugovorom postaje glavni partner i dobija titulu zvaničnog trening partnera FC BarsCelona, istovremeno ostajući prvi izbor ovog kluba kada je riječ o bijeloj tehnici.

"Kompaniju Beko i FC  Barcelona povezuje tradicionalna posvećenost unapređivanju standarda i inventivnost. Vjerujemo da sport ima nevjerovatnu moć da zbliži ljude kroz zajedničke vrijednosti, timski duh i izazove da svakim danom postanemo što bolji. Stoga smo veoma ponosni što je jedan od najvećih svjetskih klubova naš partner na putu daljeg razvoja u godinama pred nama.", istaknuo je Ali Y. Koč, potpredsjednik Koc Holdinga, najvećeg konglomerata u Turskoj i matične kompanije brenda Beko.

Saradnja dva velika brenda, vođena zajedničkom vizijom, rezultirala je i pokretanjem globalne inicijative Beka Jedi kao šampion, koja ima za cilj da pomogne u rješavanju problema gojaznosti djece, ističući značaj zdrave ishrane i bavljenja sportom.

Ovogodišnji globalni ambasador inicijative Jedi kao šampion je nogometna zvijezda Gerard Piquea.

"Veoma sam uzbuđen što ću biti ambasador ovako značajne i velike kampanje. Budući da sam se počeo takmičiti veoma rano, naučio sam cijeniti značaj zdrave ishrane, a danas čak i više jer sam roditelj. Gojaznost kod djece danas je zabrinjavajuća, zato sam ponosan što ću s kompanijom Beko i svojim klubom doprinijeti rješavanju ovoga globalnog problema", istaknuo je Pique.

Kompanija Beko je međunarodni brend bijele tehnike Arčelik Grupe i Globalni premijum partner FC Barcelona. Kompanija nudi linije proizvoda koje uključuju velike uređaje bijele tehnike, klima uređaje i male kućanske aparate. Beko je vodeći samostalni brend u sektoru bijele tehnike u Europi i najbrže rastući brend na europskom tržištu u periodu 2000-2016. Kompanija Beko u Bosni i Hercegovini posluje s partnerom Omega d.o.o Živinice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije