Travnik: BBI banka podržala zapošljavanje 5 osoba sa invaliditetom u Travniku

Promotivni tekst
Travnik: BBI banka podržala zapošljavanje 5 osoba sa invaliditetom u Travniku
Foto: BBI Banka / Otvaranje novog prostora Udruženja "Sreća za sve"

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo donirala je dio novčanih sredstava za nove prostorije humanitarnog Udruženja “Sreća za sve”, koje su danas svečano otvorene u Travniku.

 Nove prostorije otvorene su na Međunarodni dan solidarnosti, a učešće u projektu podrške uzela je i Općina Travnik. U prostorijama Udruženja bit će instalirana senzorska soba sa najkvalitetnijim potrebnim aparatima, odnosno dijagnostičkim pomagalima za djecu koja su članovi udruženja.

 „U ime Udruženja i svih naših članova zahvaljujemo se BBI banci na ukazanom povjerenju i donaciji kojom smo kupili namještaj. Zahvaljujući ovim sredstvima ćemo početi sa projektom zapošljavanja koji realiziramo u saradnji sa Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Pet osoba sa invaliditetom počet će raditi u našim novim prostorijama i svaki dan koristiti najudobniji namještaj koji je obezbjedila BBI banka. Sretni smo da postoje institucije koje su ne samo uspješne u poslu kojim se bave već ovakvim gestom pokazuju da imaju visok nivo društvene odgovornosti. Beskrajno smo zahvalni na svemu“, kaže Emina Alispahić, osnivačica i predsjednica Udruženja „Sreća za sve“.

 Humanitarno Udruženje “Sreća za sve” Travnik osnovano je kao pomoć i podrška djeci, ali i odraslim osobama sa poteškoćama u razvoju. Misija Udruženje je poboljšati kvalitet života tih kategorija, ali i samih roditelja koji su glavni faktor za razvoj svakog djetata, a pogotovo djeteta sa kojim treba puno rada i odricanja. Udruženje okuplja 35 porodica sa djecom i odraslim osobama sa posebnim potrebama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije