BBI banka donirala sredstva Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”

Promotivni tekst
BBI banka donirala sredstva Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”
Foto: Promo / BBI banka donirala je 2.000 KM udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH”

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo donirala je 2.000 KM udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH” u okviru donatorske večeri koja je održana u hotelu Hills u Sarajevu. Cilj donatorske večeri bilo je prikupljanje sredstva za kupovinu pokretnog ultrazvučnog aparata za djecu oboljelu od raka, koja se liječe na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike “Jezero” Kliničkog Centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Značajan broj društveno-odgovornih kompanija i pojedinaca shvatili su važnost ove humanitarne akcije, te dali svoj doprinos.

Na donatorskoj večeri je prikupljeno 67 hiljada KM.

“BBI banka kao društveno odgovorna institucija kroz različite projekte pruža podršku društvu u kojem posluje. Djeca su najosjetljivija kategorija društva i potrebna im je sva pažnja kako bi izrasli u mlade ljude, buduće lidere ove zemlje. Zadovoljstvo nam je da smo u prilici biti podrška na putu njihovog ozdravljenja. Cijenimo rad i posvećenost ljudi iz Udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ i na ovaj način želimo im pokazati da nisu sami”, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI d.d. Sarajevo.

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” postoji i djeluje preko 16 godina. Tokom ovog perioda Udruženje je izraslo u respektabilnu organizaciju koja aktivno pruža psihosocijalnu pomoć i podršku djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije