Banjalučani žele niskotarifne kompanije, Beograđani su protiv

Anadolija
Banjalučani žele niskotarifne kompanije, Beograđani su protiv
Komercijalizacija Aerodroma Banjaluka u Mahovljanima bila je glavna tema prilikom današnjeg sastanka rukovodstva ovog aerodroma sa rukovodstvom beogradskog Aerodroma Nikola Tesla.

"Naše opredjeljenje je da imamo više saobraćaja i više putnika. Idemo na to da razgovaramo sa svim niskobudžetnim kompanijama koje budu zainteresovane kako bi imali i u toj sferi određeni broj letova s banjalučkog aerodroma", rekao je Duško Kovačević, v.d. direktora Aerodroma Banjaluka.

Prema njegovim riječima, rukovodstvo Aerodroma Nikola Tesla tokom današnje posjete Banjaluci obećalo je pružiti svu podršku u tom procesu.

"Uvjerili su nas da će nam Aerodrom Beograd pružiti svu moguću podršku kad je riječ o obuci naših kadrova, ali i svim drugim vidovima saradnje", rekao je Kovačević i dodao da  banjalučki aerodrom dobija novu zgradu, a izgradnja novog karga trebalo da bude završena polovinom godine.

Saša Vlaisavljević, v.d. direktora Aerodroma Nikola Tesla, istakao je da se ne može govoriti o konkretnim pregovorima s pojedničnim niskobudžetnim kompanijama, jer to slabi pregovoračku poziciju banjalučkog aerodroma.

"Prema našim analizama, 2018. i 2019. godine banjalučki aerodrom treba i mora da ima tri do pet linija prema zapadnoj Europi, sa najmanje dvije frekvencije na nedeljnom nivou i sa potencijalom od 90.000 do 100.000 putnika", naveo je Vlaisavljević.

Aerodrom Nikola Tesla u prethodnim godinama imao je više donacija za Aerodrom Banjaluka, prošle godine u pitanju je bio transportni sistem vrijedan 35.000 evra, a slijedi donacija kontradiverzionih vrata vrijednih 3.000 evra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije