Austronet počeo gradnju nove hale vrijedne 500.000 KM

Radiosarajevo.ba
Austronet počeo gradnju nove hale vrijedne 500.000 KM
Foto: Srna / Pogoni firme Austronet iz Kozarca

Prijedorska firma Austronet, koja, između ostalog, izrađuje zaštitna jedra, zaštitne mreže u građevinarstvu i poljoprivredi, reklamne banere za sportske terene, suncobrane, ozvaničila je danas početak gradnje nove hale za skladištenje proizvoda, kapaciteta 750 metara kvadratnih i vrijednosti pola miliona KM.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da ovo preduzeće u kontinuitetu širi poslovne i skladišne prostore i razvija nove tehnologije uz izuzetno kvalitetne uslove za rad, prenosi Srna.

"Ovdje se radi čitav niz proizvoda na pojedinačne zahtjeve. To nisu serijske proizvodnje, već narudžbe i pojednica, i radnih kolektiva iz cijele Evrope i svijeta. Imaju i svoju brzu poštu koja im omogućuje da na razne destinacije stiže roba koja je ovdje poručena. Ovo su savremeni uslovi i proizvodnje i komunikacije sa tržištem", rekao je Đaković novinarima u Kozarcu nakon što je posjetio preduzeće.

Firma posluje na 25.000 metara kvadratnih zemljišta, od čega je oko 5.000 pod krovom, a trenutno zapošljava 120 radnika.

Vlasnik Austroneta Enes Kahrimanović rekao je da je 400.000 KM uloženo u novu opremu, te da bi ovo proširenje skladišta trebalo da bude završeno do polovine godine, a da se planira nabavka još jedne velike nove mašine vrijedne oko 600.000 KM.

"Mi već imamo jedan eurolaser koji služi za krojenje ovih naših jedara. Da bismo se obezbijedili, budući da je eurolaser srce pogona jer se na njemu kroji sve što se proizvodi, ne smijemo doći u situaciju da nam ta mašina stane, a ona je od početka rada 2011. godine u pogonu", pojasnio je Kahrimanović.

On je dodao da će ta investicija započeti u septembru ili oktobru, da bi bila završena 2020. u februaru ili martu.

"Time bismo bili sigurni što se tiče tehnologije da nam u ovom dijelu Evrope niko ne može parirati", naglasio je Kahrimanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije