Ante Ramljak: Povećat ćemo plaće radnicima Konzuma, ali bit će i otpuštanja

Srna
Ante Ramljak: Povećat ćemo plaće radnicima Konzuma, ali bit će i otpuštanja
Određeni broj ljudi u Konzumu bi uskoro mogao dobiti otkaz, a neprofitabilne radnje trebale bi vrlo brzo biti zatvorene, najavio je vanredni povjerenih hrvatske Vlade za Agrokor Ante Ramljak.

On je istaknuo kako se postojeće plaće neće smanjivati, te je dodao kako su sadašnje plaće male jer radnici sa svojim primanjima nisu konkurentni s radnicima drugih trgovačkih lanaca, u kojima su plaće znatno veće.

"Volio bih ako bismo pronašli prostora u poslovanju Konzuma da se i te plate podignu, a ne smanje", kazao je Ramljak.

Napomenuo je da je pad prometa u Konzumu u prvih pet mjeseci mnogo manji nego što se očekivalo, te da će prihod početi da raste sada kada budu finansirali novu robu i zalihe u Konzumovim radnjama.

"Do kraja godine moj plan je da Konzum u prihodima posluje s nulom", naveo je Ramljak.

On sljedeće sedmice očekuje prvu tranšu od 100 miliona evra kredita, a glavnina tog novca biće proslijeđena kompanijama unutar sistema, odnosno Konzumu ide većina.

"Mislim da će već u utorak, srijedu taj novac biti na našim računima", kaže Ramljak, te ističe da će tim novcem biti podmireni dobavljači, a veliki dio ide na dopunu zaliha radi pripreme predstojeće ljetne sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije