Alta Shopping Center obradovao studente

Promotivni tekst
Alta Shopping Center obradovao studente
U mjesecu darivanja Alta Shopping Center je odlučio obradovati 30 studenata Univerziteta u Sarajevu sa godišnjom članarinom za Nextbike sharing sistem.

„Alta Shopping Center je od samog početka podržao uvođenje sistema javnih bicikala u naš grad. Tako se i jedan od Nextbike terminala nalazi ispred našeg centra. A kako smo u mjesecu darivanja, odlučili smo počastiti studente upravo Nextbike godišnjim članarinama. Vjerujemo da ćemo im na taj način olakšati odlazak do fakulteta. Ovo je naš simbolični poklon studentima ali i doprinos smanjenju zagađenosti zraka u našem gradu“, izjavio je Fariz Kulenović, direktor Alta SC.

Sarajevo je u junu ove godine postalo dio velike Nextbike zajednice, koja građanima širom svijeta omogućava cjenovno najpovoljniji, najzeleniji, najzdraviji i najzabavniji način prevoza. Građani Sarajeva rado koriste Nextbike što pokazuje podatak da je na Nextbike biciklima do sada pređeno više od 48.000 km, čime je napravljena ušteda u emisiji CO2 od preko 7 tona.

Predstavnici Studentskog parlamenta danas su došli na Nextbike terminal ispred Alta Shopping Centra gdje su preuzeli 30 vaučera za godišnje članarine koje će podijeliti sa svojim kolegama.

„Hvala Alta Shopping Centru na ovom jako korisnom poklonu koji će nam itekako koristiti i olakšati kretanje u gradu. Također koristim priliku da se zahvalim Alti koja je prepoznala potrebe studenata i ustupila nam dio svog prostora na drugom spratu u kojem možemo učiti i spremati ispite“, istakao je Haris Zahiragić, predsjedik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu prilikom preuzimanja poklon vaučera.

Svoju zahvalnost Alta Shopping Centru je iskazao i Ahmed Ćerimović, direktor Nextbike-a:“Alta Shopping Center je jedna od kompanija koje su zaslužne što je Nextbike uopšte zaživio u Sarajevu. Ova aktivnost nastavak je njihovog društveno-odgovornog poslovanja, kojim direktno pomažu studentsku populaciju i Nextbike. Veliki broj sarajevskih studenta su već postali naši korisnici, a vjerujemo da će i novih 30 korisnika također uživati u čistom, zdravom i zabavnom obliku javnog prijevoza – Nextbike biciklima“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije