Memagić: Slavimo 20 godina poslovanja, uskoro luksuzni pamuk na bh. tržištu

S. H.
Memagić: Slavimo 20 godina poslovanja, uskoro luksuzni pamuk na bh. tržištu
Rasim Memagić / Izvršni direktor kompanije Alma Ras
Ove godine bosanskohercegovačka kompanija Alma Ras obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja.

"Istraživanje tržišta koje je obavila agencija GfK BiH, opravdalo je naša očekivanja da je Alma Ras najprepoznatljiviji brend u segmentu finog rublja i spavaćeg programa u Bosni i Hercegovini", rekao je za Radiosarajevo.ba izvršni direktor kompanije Alma Ras Rasim Memagić.

U sklopu provedenog istraživanja ispitanici su izjavili da Alma Ras predstavlja brend kojeg i u narednom periodu namjeravaju najčešće kupovati.

Kako nam je ispričao Memagić, ovaj uspjeh postignut je upotrebom kvalitetnih prirodnih materijala europskog porijekla koje koriste od samih početaka, te pažljivim praćenjem svjetskih trendova.

"Izvezeni komadi pod našim brendom i dugogodišnja saradnja sa svjetski poznatim brendovima je značajan uspjeh kojim se ponosimo", naveo nam je Memagić.

Alma Ras ne mjeri svoj uspjeh samo kroz rast prihoda, nego kroz i zadovoljstvo radnika.

"Tome u prilog ide da kontinuirano od 2013. godine ova kompanija dobija status jednog od najpoželjnijeg poslodavca u Fashion&Retail sektoru, da bi 2017. godine osvojila prvo mjesto najpoželjnijeg poslodavca. Konstantno investira u razvoj svojih kadrova, kao preduslov za dalje usavršavanje, osposobljavanje i pripremu za rad u sve konkurentnijem poslovnom okruženju", pojasnio nam je direktor.

Početak rada kompanije Alma Ras gotovo je svima poznat. Njihov put počinje 1998. godine od male porodične radionice, gdje je proizvodnja bila samo u Olovu, te se za potrebe inostranih partnera i sa širenjem obima posla otvaraju i novi proizvodni pogoni u Srebrenici, Varešu, Carevoj Ćupriji, Visokom i Bosanskom Petrovcu.

"Danas, kompanija Alma Ras upošljava više od 1.000 radnika u šest pogona, 13 maloprodajnih butika širom BiH, 4 franšizna centra, te tri outleta", rekao nam je Memagić.

Zahvaljujući kvalitetu i vrhunskim kreacijama otvorili su put regionalnom tržištu počevši od Crne Gore, Makedonije, Kosova, pa sve do Slovenije i Danske. 

"Na tržištima koje imaju vlastite brendove uspjeli smo se nametnuti kvalitetnim materijalima i kreacijama iz našeg vlastitog kreativnog odjela", rekao nam je izvršni direktor ove kompanije.

Alma Ras u kratkoročnoj poslovnoj strategiji fokusirana je na razvoj novih inovativnih proizvoda i saradnju sa najvećim svjetskim brendovima kojima će ponuditi cijeli proces od dizajna do gotovog proizvoda visoke kvalitete.

"Trenutno smo u pregovorima za proširenje saradnje na postojećim tržištima: Slovenija, Crna Gora, Makedonija, te izvoz na nova tržišta: Austrija, Njemačka i Hrvatska", rekao je Memagić, te je dodao kako u ovoj godini, povodom 20. godina postojanja planiraju značajno širenje na tržištu BiH, sa četiri nove poslovnice, a vrlo brzo kreću i u renoviranje postojećih Alma Ras butika sa potpuno novim
konceptom prezentacije proizvoda.

Ove godine pokrećemo i web shop, otkrio nam je.

Memagić nam je također rekao kako su prethodne dvije godine dosta radili na kolekcijama ALMA RAS proizvoda koje slave ženstvenost i senzualnost, što je zaista dobro prihvaćeno od kupaca.

"U ponudi je paleta kvalitetnih novih materijala od kojih kreiramo kolekcije namjenjene za sve prilike, a posebno smo proširili ponudu u segmentu eksluzivnog rublja i spavaćeg programa", rekao je Memagić dodajući kako je brend Manners koji je namijenjen savremenom muškarcu također iz godine u godine bilježio rast i sve više novih kupaca.

"Kreativni tim kompanije Alma Ras od sada ima najmoderniju tehnologiju za razvoj kolekcija, što je jedan od preduslova za inovativnije i kvalitetnije proizvode", pojasnio je.

Za nadolazeću kolekciju proljeće-ljeto 2018. po prvi put, imaju i u ponudi liniju namijenjenu isključivo za vjenčanja. Namjenski rađeni modeli u bijeloj boji, ističu se dizajnom i kvalitetnim materijalima.

"Ono što bih posebno izdvojio iz ove kolekcije jeste pima pamuk, posebna vrsta američkog najfinijeg pamuka. Ovaj luksuzni pamuk, kako ga mnogi nazivaju poznat je po iznimnoj izdržljivosti, te laganoj i mekanoj teksturi", rekao je u razgovoru za naš portal Rasim Memagić, izvršni direktor uspješne bh. kompanije Alma Ras.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije