Addiko Banka prodaje svoju zgradu na Alipašinom Polju

K.S.
Addiko Banka prodaje svoju zgradu na Alipašinom Polju
Addiko Banka najavila je prodaju svoje zgrade na Alipašinom Polju i odlučila je svoju upravu preseliti na novu lokaciju.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio menadžer korporativnih komunikacija u Addiko Banci Emir Jildizlar postojeća zgrada na Alipašinom Polju je limitirana.

Rekao je da još uvijek nije određena početna cijena zgrade.

Predmetna zgrada ne nudi veliku mogućnost proširenja, a njena udaljenost o centra grada otežava nam redovne poslovne aktivnosti. S obzirom na ostvarene poslovne rezultate u ovoj godini, ali i ambiciozne poslovne planove u narednom periodu, odlučili smo preseliti sjedište na novu lokaciju u Sarajevu”, izjavio je Jildizlar.

Na pitanje da li će zgradu na novoj lokaciji Addiko Banka kupiti, Jildizlar je potvrdno odgovorio.

Postojeća zgrada na Alipašinom Polju izgrađena je 2000. godine kada je u njoj sjedište imao Avaz Roto Press. Zgrada je potom prodana Hypo Alpe-Adria Banci koja je ime kasnije promijenila u Addiko Bank u procesu rebrandiranja. Površina predmetne nekretnine iznosi 3.356,18 kvadrata, a sastoji se od suterena, prizemlja i tri sprata.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije