Volkswagen najavio investiranje u BiH

Fena
Volkswagen najavio investiranje u BiH
Foto: auto.mail.ru / Volkswagen T-Roc R

U okviru tematske posjete automobilskim brendovima Njemačke, predstavnici Privredne komore Federacije BiH i Agencije za promociju stranih investicija BiH, protekle sedmice su održali nekoliko sastanaka.

Sastanci sa predstavnicima Volkswagena su održani u uredu Privredne komore FBiH u Forum Autovisionu, istraživačko-razvojnom centru Volkswagena, kojeg Komora već drugu godinu koristi za promociju automobilske industrije FBiH.

Razgovarano o trenutnom stanju automobilske industrije sa aspekta VW-a, kao i o planovima za naredni period, a poseban akcent je stavljen na mogućnost investiranja VW-a u BiH te su tom prilikom dogovoreni naredni koraci i aktivnosti koje je neophodno realizovati.

Pored sastanaka u sjedištu Volkswagena, održani su sastanci u Stuttgartu, tačnije centru Mercedes-Benza gradu Sindelfingenu, sa predstavnicima istoimene kompanije, gdje su predstavljene kompanije iz BiH koje se bave automotivom, te kao naredna aktivnost je dogovorena zajednička posjeta i predstavljanje kompanija iz BiH predstavnicima Daimlera AG.

Od posebnog značaja je posjeta Tehničkom univerzitetu Graz, odjelu Virtual Vehicle, gdje se sa predstavnicima i profesorima razgovaralo o mogućnostima saradnje sa kompanijama iz BiH, kao i otvaranju razvojnog ureda Virtual Vehicle Research Centera u Sarajevu.

Tom prilikom su prezentirana trenutna dostignuća virtualne vožnje i u kojem smjeru se kreće te je dogovorena i posjeta u narednom period Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH i kompanijama koje se bave automotivom, a kojima bi predstavljena tematika mogla biti interesantna, saopćeno je iz Privredne komore FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije