BBI / Velika privredna delegacija Turske najavila dolazak na Sarajevo Business Forum 2019

09. 04. 2019. u 14:31:00 Sponzorisani tekst

Shares:0

Velika privredna delegacija Turske predvođena Rifatom Hisarcıklıoğluom predsjednikom Unije privrednih komora Turske TOBB – (Turkiye Odalar ve Borsalar Birligi) najavili su dolazak na Sarajevo Business Forum 2019.

U pratnji predsjednika TOBB-a dolaze i vodeći ljudi nekih od najznačajnijih privrednih korporacija iz ove zemlje.

Dolazak na Sarajevo Business Forum dogovoren je na sastanku predsjednika Uprave BBI banke Amera Bukvića sa predsjednikom TOBB-a Rifatom Hisarcıklıoğluom, koji je 4. februara 2019. održan u Ankari.

Također, osim institucionalnih predstavnika turske privrede u delegaciji će biti i brojni privrednici koji su iskazali interes za ostvarivanje saradnje sa kolegama iz BiH i regiona.

Tokom trajanja konferencije, kao i prethodnih godina, zainteresirani privrednici iz Bosne i Hercegovine i regiona imaju mogućnost održati direktne sastanke sa investitorima koje će organizirati BBI banka.

Povezivanje zemalja Jugoistočne Evrope sa ostatkom svijeta i uspostavljanje infrastrukture koja će olakšati građenje ekonomskih i drugih veza, jedna je od tema o kojoj će sa regionalnim zvaničnicima i privrednicima razgovarati gosti i učesnici iz Turske.

Sarajevo Business Forum već desetu godinu zaredom organizira Bosna Bank International u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB) i pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Sve informacije i registracija dostupne su putem oficijelne stranice: https://sarajevobusinessforum.com/

NEMA KOMENTARA