Uzmite ovih 50 eura i zaradite od kuće trgujući dionicama najveće društvene mreže

Radiosarajevo.ba
Uzmite ovih 50 eura i zaradite od kuće trgujući dionicama najveće društvene mreže

Uključite se u trgovanje cijenom dionica Facebooka od svoje kuće potpuno besplatno, u tri jednostavna koraka:

1. Registrirajte  besplatni nalog za trgovanje na linku ovdje

2. verificirajte  nalog

3. i automatski dobivate 50 eura na svom nalogu kojima odmah možete početi trgovati i zarađivati na svjetskoj berzi.

Početkom godine, dionice Facebooka su, prvi put, ušle u grupu od 20 dionica u koje investitori najviše ulažu u Sjedinjenim Američkim Državama. S vrijednošću od oko 300 milijardi dolara, Facebook je osma po vrijednosti kompanija na svijetu ali i najveća društvena mreža sa više 1.6 milijardi korisnika. 

Da bi dionica postala jedna od najtrgovanijih od institucionalnih investitora, ona zaista mora biti takozvani “blue chip“ - dionica koja je simbol za kvalitet i vrijednost.

Razlog zašto se dionicama Facebooka toliko trguje je taj što su jednostavno postale prevelike kako bi se ignorirale. Tokom prošle godine dionice Facebooka su porasle 32 posto i značajno su povećale svoj postotak, kako u okviru S&P500 indeksa, tako i u Nasdaqu.

Warren Buffetta, koji se smatra najboljim investitorom svih vremena, zaradio je najviše izbjegavanjem, skoro u potpunosti, tehnološkog sektora. Prebrzi razvoj tehnološke industrije i nemogućnost predviđanja koje će kompanije opstati bar deset godina a koje ne, učinili su da ovaj veliki investitor zaobiđe ovaj sektor. Prije nekoliko godina smatralo se kako će sve manji broj mladih koristiti društvene mreže i da će Facebook imati sličnu sudbinu kao MySpace. Što očito nije slučaj.

Broj aktivnih korisnika Facebooka i dalje raste, i to bržim tempom nego, na primjer kod Twittera, iako već ima skoro pet puta više korisnika od njega.  Sve u svemu, institucionalni investitori  konačno su dionicama Facebooka dali mjesto koje zaslužuju, uz spoznaju kako će Facebook očigledno opstati duže vremena na financijskom tržištu nego što se iko nadao. Pored institucionalnih, i pojedinačni investitori sve više ulažu u dionice Facebooka. 

Od početka godine do danas, dionice Facebooka su porasle preko 9 posto, a prema analitičarima Financial Timesa, tijekom ove godine vrlo lako bi mogle narasti dodatnih 20 posto.

FXLider ima saradnju s Fortrade Limited – kompanijom koju je autorizirala i regulirala u Ujedinjenom Kraljevstvu FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leverage i nose visok nivo rizika za vaš kapital jer cijene mogu brzo postići nepovoljne za vas. Gubici mogu da premaše vaše depozite i od vas bi se moglo zahtijevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kojeg finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije