Union banka: Zabilježeni izuzetni poslovni rezultati 2017. godine

L. K.
Union banka: Zabilježeni izuzetni poslovni rezultati 2017. godine
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Leon Begić

Union Banka d.d. Sarajevo je 10. maja u novoj poslovnoj zgradi prezentirala poslovne rezultate ostvarene u 2017. godini.

U toku protekle godine, Union banka učvrstila je svoju poziciju najveće banke u većinski domaćem vlasništvu i potvrdila status jedne od najbrže rastućih banaka na bh. tržištu.

Zabilježen je rast poslovanja u svim segmentima: depozita za 30 posto, kreditnog portfolija za 16 posto i aktive za 26 posto, koja je na dan 31.12.2017. iznosila 654,4 miliona KM. Ostvareni rast kao i dobit Banke između ostalog su i rezultat odgovornog upravljanja troškovima.

Iz Banke naglašavaju i činjenicu da je kvalitet kreditnog portfolija iznad prosjeka bankarskog tržišta.

„Iako posluje na dinamičnom i konkurentnom tržištu, 2017. godina je za Union banku jedna od najboljih poslovnih godina, što je postignuto kontinuiranim radom i ulaganjima. Orijentiranost prema potrebama klijenata, rezultirala je prepoznavanjem Banke kao odgovornog i pouzdanog partnera od strane stanovništva, privrednih društava, javnih preduzeća i institucija FBiH. Ostvarivanje rezultata pratila je i podrška većinskog vlasnika Federalnog ministarstva financija, odnosno Vlade FBiH, kroz učešće u poslovnim projektima Union banke", izjavio je Vedran Hadžiahmetović, predsjednik Uprave Union banke.

Predsjednik Hadžiahmetović ističe, u okviru nastavka te saradnje, odobrenu kreditnu liniju  stambene kredite za mlade koja je izazvala veliki interes javnosti: "To je i razumljivo imajući u vidu zaista jedinstvene uslove za rješavanje stambenog pitanja mladih ljudi, a samim tim i zadržavanja radno sposobnog stanovništva u našoj zemlji”.

Prisutnim se obratio i Leon Begić, član Uprave za operacije Union banke, koji je također naglašavao izuzetne finansijske rezultate banke u 2017. godini. Edis Ražanica, direktor Sektora za poslovanje sa klijentima i podršku prodaji u Union banci, prisutnim je govorio o aktivnostima u segmentu kreditiranja Banke, izlažući postignute poslovne rezlutate.

Proteklu godinu obilježile su i investicije u infrastrukturu i širenje poslovne mreže, čime Banka nastoji što bolje odgovoriti na zahtjeve i potrebe klijenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije