U prirodnom ambijentu Tare održana IT konferencija

Promotivni tekst
U prirodnom ambijentu Tare održana IT konferencija
/ Foto: Kompanija IMEL
Na kompleksu Tara Drina u Foči, u petak je održana konferencija “#ITRafting“ u organizaciji kompanije IMEL – Kaspersky zlatnog partnera, AOC, m-san grupe, Kaspersky i Microsoft-a.

Prezentaciju je pred više od 50 prisutnih učesnika, otvorila Amra Brkić, marketing menadžerica kompanije IMEL.

Gospođa Brkić ispred organizatora današnjeg skupa prisutnim je gostima predstavila mogućnosti ERP ImelBIS sistema na čijem razvoju se radi više od 20 godina, Sistema za upravljanje dokumentima ImelDMS, Sistema za upravljanje ljudskim resursima, e-uprava, m-com, m-konobar i mnogih drugih rješenja što dokazuje da je IMEL vodeća softverska kompanija u Bosni i Hercegovini.

Na kraju svoje prezentacije gospođa Brkić je upoznala prisutne da ova renomirana IT kompanija upošljava 40. visokostručnih i visokospecijalizovanih osoba u stalnom radnom odnosu i mnoštvo vanjskih saradnika te je svijetli primjer da se i domaće firme uz puno truda i edukacije mogu zadržati, opstati u vremenima kakvo je današnje, te svoje proizvode i usluge plasirati van okvira Bosne i Hercegovine.

Prisutnima se obratio i Dragan Martinović, predstavnik kompanije Kaspersky LAB vodećeg globalnog rješenja za zaštitu informacionih sistema. Prisutnima je prezentirao najveće sigurnosne prijetnje u sferi IT-a koje se dešavaju u okruženju te kao lider zaštite predstavio aspekte sigurnosti koji mogu biti efikasne i učinkovite u djelovanju i prevenciji protiv nestanka provjerljivih informacija. Primjeri i prezentacije koje su prikazane na današnjoj konferenciji prisutne su uvjerile da je korištenje Kaseprsky rješenja pravi izbor za sprečavanje enorminih šteta koje mogu nastati u poslovanju.

Alen Lošić, predstavnik mSan Grupe prisutnim je predstavio AOC monitore sa posebnim osvrtom na liniju AGON, najbolje gamerske monitore na tržištu.

Ovaj novi monitor donosi brzinu osvježavanja od 144 Hz i vrijeme odziva od 1 ms, a sve uz tehnologiju Adaptive-Sync koja smanjuje prekidanje i kidanje slike te tako omogućava najbolje iskustvo igranja. Način 'Low Input Lag' ubrzava odziv slike, a opcija'Shadow Control' omogućuje brzo namještanje kontrasta pretamnih ili presvijetlih područja bez narušavanja kvalitete ostalih elemenata na zaslonu. 

Omar Kudović iz Microsoft-a pokušao je i uveliko uspio svim prisutnim razbiti mit o cloud rješenjima. Kudović je prisutnima predstavio sve prednosti korištenja Office 365 rješenja.

Na kraju prezentacije organizovana je nagradna igra AOC-a i IMEL-a, a učesnicima su podijeljeni prigodni pokloni, organizovan ručak i druženje, a sutradan je održan i rafting na Tari.

Iz IMEL-a su pozvali sve zainteresovane za organizaciju besplatne prezentacije IMEL-ovih poslovnih rješenja a to možete učiniti pozivom na broj (035) 550 100 ili putem email adrese: info@imel.ba

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije