U Kozarskoj Dubici i Bosanskom Brodu gradit će se fabrike vode

Radiosarajevo.ba
U Kozarskoj Dubici i Bosanskom Brodu gradit će se fabrike vode
Dvije nove fabrike flaširane vode uskoro bi mogle biti izgrađene na području Kozarske Dubice i Broda, a vrijednost ovih investicija procijenjena je na 3,06 miliona maraka.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS raspisalo je u petak javni poziv za prikupljanje ponuda za dodjelu koncesije za eksploataciju podzemnih voda na izvorištu “Rakovica Bukovica” na području Kozarske Dubice, a procijenjena vrijednost investicije iznosi 2,06 miliona maraka, prenosi BiznisInfo.

Raspisan je i poziv za dodjelu koncesije za eksploataciju podzemnih voda sa izvorišta “Donja Vrela” u Brodu i taj projekat procijenjen je na milion maraka.

Rok za dostavljanje ponuda za gradnju fabrika je mjesec, a pravo učešća imaju domaća i strana pravna lica ili konzorcijumi.

U javnom pozivu navedeno je da će koncesija za eksploataciju vode na oba izvorišta biti dodijeljena na 30 godina. U taj period uračunato je i vrijeme potrebno za pripremne radove i stavljanje u funkciju fabrike za proizvodnju flaširane vode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije