Treći forum: Bosna i Hercegovina i svjetski tokovi električne energije

Radiosarajevo.ba
Treći forum: Bosna i Hercegovina i svjetski tokovi električne energije
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Treći forum pod nazivom BiH i svjetski tokovi električne energije će okupiti komercijalne potrošače električne energije u Sarajevu

Treći forum pod nazivom BiH i svjetski tokovi električne energije će okupiti komercijalne potrošače električne energije u Sarajevu, 31. oktobra. 2018. godine u hotelu „Swissotel“.

Britansko Ministarstvo za međunarodnu trgovinu u Bosni i Hercegovini i grupacija Alfa Energy realizuju Forum sa temama:

• Kako zaštiti biznis od promjenjivih cijena el. energije?
• Izazovi komercijalnih potrošača i snabdjevača el. energije u BiH

Forum će objasniti šta se dešavalo sa cijenom el. energije u protekloj godini, te predstaviti faktore koji inače utiču na cijenu. Također, govorit će o izazovima koji su pred kompanijama koje zaključuju ugovor za el. energiju, te napraviti poređenje sa drugim svjetskim berzama/tržištima el. energije.

Učesnici su predstavnici snabdjevača el. energijom, komercijalni potrošači, predstavnici regulatornih tijela i nevladinog sektora iz BiH i regije.

Prošlogodišnji Forum je okupio 120 predstavnika uspješnih kompanija iz BiH koji su raspravljali o mogućnostima koje nudi otvoreno tržište el. energije u BiH.

Učešće je besplatno za sve komercijalne potrošače a potrebno je izvršiti registraciju na internet stranici Alfa Energy zaključno sa 26. oktobrom 2018. godine. Broj učesnika je ograničen.

 

Forum se održava u organizaciji britanskog Ministarstva za međunarodnu trgovinu u Bosni i Hercegovini i  grupacije Alfa Energy, međunarodne konsultantske firme za energetiku.  Forum je prilika da se predstave mogućnosti koje nudi otvoreno tržište električne energije u Bosni i Hercegovini i doprinese ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine. Mole se učesnici da doprinesu korisnoj i sveobuhvatnoj diskusiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije