Treći Ekonomski forum Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
Treći Ekonomski forum Bosne i Hercegovine
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu organizuje Ekonomski forum Bosne i Hercegovine 2019, koji će se održati 25. februara 2019. sa početkom u 9:30 sati u Kongresnoj Sali hotela "Holiday".

Na početku Foruma učesnicima će se obratiti dekanesa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, prof. dr. Jasmina Selimović, dok će Forum otvoriti predsjedavajući Predsjedništva BiH, gospodin Milorad Dodik.

Prva sesija, već tradicionalno, posvećena je temi "Konkurentnost Bosne i Hercegovine i zemalja u regiji", a moderator će biti prof. dr. Zlatko Lagumdžija. U sklopu ovog panela prisutnima će se putem video linka obratiti prof. dr. Jeffrey Sachs, jedan od naznačajnijih ekonomista u svijetu.

Javnosti zanimljivu sesiju "Ekonomska saradnja između Austrije i Bosne i Hercegovine: Izazovi i šanse" moderirat će ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austrija i profesor Ekonomskog fakulteta, prof. dr. Kemal Kozarić.

Direktor kompanije Wienerberger/ Tondach u Bosni i Hercegovini, prof. dr. Jasmin Hošo bit će moderator treće sesije o temi "Unapređenje poslovnog okruženja Bosne i Hercegovine".

Ekonomski forum Bosne i Hercegovine zamišljen je kao susret i dijalog između izvršne vlasti, poslovne i akademske zajednice, čiji je cilj unapređenje poslovnog ambijenta.  Očekivani rezultati dijaloga su prijedlozi i smjernice koje će biti  na raspolaganju poslovnoj zajednici, akademiji i kreatorima ekonomskih politika. Do sada je okupio preko 1000 učesnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije