Trebinje u 2018. godini dobija 600 stanova

Radiosarajevo.ba
Trebinje u 2018. godini dobija 600 stanova
U 2018. godini u Trebinju je planirana izgradnja 600 novih stambeno – poslovnih jedinica.

U ovom trenutku je aktivno 14 gradilišta, a u skorije vrijeme aktivirat će se još četiri, rekao je Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja, te dodao da je zahvaljujući prijatnoj izmijenjeno mediteranskoj klimi i razvoju turizma Trebinje primamljivo za život sve većem broju ljudi, prenosi Radio Trebinje.

U ovom trenutku najveći broj stambenih jedinica u Trebinju nudi firma Herc Invest, koja je u posljednjih nepuno šest godina izgradila pet stambeno-poslovnih objekata sa ukupno 220 stanova.

"Trenutno gradimo tri zgrade na području Trebinja, i to stambeno-poslovni objekat Stadion S-35 na lokalitetu nekadašnjeg objekta Ljekobilje – trg Petral, i dvije od planiranih sedam, u okviru stambeno-poslovnog objekta Centar na lokalitetu nekadašnje upravne zgrade Travunije – ulica Kralja Petra I Oslobodioca", rekli su u Herc Investu objasnivši da je period gradnje objekata, u zavisnosti od veličine, oko godinu dana, a samo u ovoj godini planiraju gradnju 130 stanova.

Kako prenosi Radio Trebinje, lokalno preduzeće Leoplastik gradi zgradu pored hotela Nar, a počeli su još jednu sa dvije lamele po 80 stanova na području bivše kasarne.

Cijene kvadrata stanova u starogradnji u Trebinju kreću se od 1.100 KM do 1.300 KM, a u novogradnji od 1.450 do 2.200 KM po metru kvadratnom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije