Tourism Networking Forum: Uvezivanje je preduslov za opstanak u turizmu

K. S.
Tourism Networking Forum: Uvezivanje je preduslov za opstanak u turizmu
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Tourism Networking Forum 2018 održan u Vijećnici

Sa rastom turizma i broja posjeta u Bosni i Hercegovini, umrežavanje svih djelatnika od turističkih agencija, prijevoznika, hotela, hostela, motela pa do kafića i restorana, nameće se kao rješenje kako bi svi oni zajedno mogli opstati i rasti, ocijenjeno je na današnjem Tourism Networking Forumu 2018 koji se održava u sarajevskoj Vijećnici.

Tourism Networking Forum 2018 održan u Vijećnici - undefined

Tourism Networking Forum 2018 u Vijećnici          Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba

Cilj foruma je okupiti sve djelatnike u turizmu u BiH i zemljama regiona i udružiti ih, jer je to osnovni koncept po kojem djelatnici danas rade u svijetu.

“Imat ćemo jedan program koji se zove Expo, a riječ je o svojevrsnom sajmištu gdje će se turistički djelatnici predstaviti. Zahvaljijući Bisnodeu imat ćemo jedno umrežavanje kompanija, kao i edukacijski dio na kojem će priznati stručanjaci govoriti o različitim temama. Predavat će n njemački marketing stručnjak Philipp Klöckner čije poznavanje Search Engine Optimizationa (SEO) je pomoglo kompanijama kao što su Trivago, HomeToGo, GetYourGuide i TrainLine da rastu brže i unaprijede efikasnost”, rekla je direktorica komunikacijske agencije EBBE COMMS Ema Bukovica.

Tourism Networking Forum 2018 održan u Vijećnici - undefined

Bukovica: Brojni predavači          Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba

Spomenula je i da će predavati stručnjak za digitalni marketing iz Srbije Ivan Bildi, čovjek koji je osnovao agenciju za digitalni marketing danas poznatu kao Likes & Cookies.

Forum su zajednički organizirali komunikacijska agencija EBBE COMMS zajedno sa Gradom Sarajevo i Javnim preduzećem Sarajevo d.o.o.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije