Tarčin Forest Resort: Otvorenje luksuznog hotelskog resorta do kraja godine

Radiosarajevo.ba
Tarčin Forest Resort: Otvorenje luksuznog hotelskog resorta do kraja godine
Izgradnja luksuznog resorta MGallery by Sofitel u Tarčinu ide planiranom dinamikom . U toku su radovi na hotelu vrijednom 18 miliona KM te na vanjskoj infrastrukturi, dok su vile već završene. Otvorenje resorta očekuje se do kraja 2017. godine.

Resort – smješten na 85 hiljada kvadratnih metara u  prirodnoj oazi u Tarčinu kod Sarajeva – nudit će 55 hotelskih soba i devet vila sa baštama, otvoreni bar u borovoj šumi, igralište za djecu, ekskluzivni wellness & fitness centar sa bazenom, sadržaje za rekreaciju i sport na otvorenom kao i konferencijske kapacitete namijenjene poslovnoj klijenteli.           

tarcin_resort-6.jpg - undefined

Foto: MGallery by Sofitel

Anca Cristea, generalna menadžerica MGallery by Sofitel kaže da će resort biti unikatan, jer nudi kombinaciju luksuzne hotelske usluge prema najsavremenijim internacionalnim standardima najveće evropske grupacije hotela u Evropi i zdravog, sadržajnog boravka u prirodi.

"Naš resort je prirodna oaza koja je tako osmišljena i locirana da može odgovoriti na najrazličitije potrebe naših budućih gostiju: Obzirom na blizinu bh. prijestonici, može biti destinacija za kratke i spontane odmore od stresne svakodnevnice u gradu te poslovne i korporativne skupove. Zavisno od preferencija i potreba, naši gosti će moći birati između smještaja u udobnoj hotelskoj sobi i komfornih, savremeno opremljenih vila. Resort se nalazi u idiličnom, šumovitom predjelu i nudit će čitav niz zabavnih, rekreativnih i sportskih sadržaja na otvorenom te je idealan izbor i za duže porodične odmore tokom cijele godine, uključujući i zimovanje sa dnevnim izletima u popularne obližnje ski centre", rekla je Anca Cristea.

tarcin_resort-1.jpg - undefined

Foto: MGallery by Sofitel

MGallery by Sofitel je jedan od luksuznih brendova najveće europske grupacije AccorHotels, koja je sa svojih 20 hotelskih brandova, 240.000 uposlenih i preko 4.000 hotela zastupljena u 95 zemalja svijeta.

Ovaj brand ulazi na tržište BiH posredstvom strateškog partnera i nosioca licence za sve Accor brandove u Istočnoj Evropi Orbis Hotel Group, a investiciju realizira Tarčin International Development Company d.o.o.

tarcin_resort-2.jpg - undefined

Foto: MGallery by Sofitel

Prema riječima Ance Cristea, osim jačanja domaće ekonomije i turizma kroz značajnu investiciju i otvaranje 70 novih radnih mjesta, evropski luskuzni brand MGallery by Sofitel obogatit će i osnažiti hotelijerstvo BiH i regije implementacijom najviših standarda kvalitete usluge.

tarcin_resort-4.jpg - undefined

Foto: MGallery by Sofitel

"U fazi smo okupljanja našeg tima i predstoji nam izrazito važan dio posla, a to je edukacija osoblja i transfer znanja i standarda branda MGallery by Sofitel. Ovi standardi već decenijama obezbjeđuju najviši nivo zadovoljstva naših gostiju i osiguravaju besprijekornu reputaciju našem brendu, tako da nam je vrlo važno da svaki član našeg tima iste živi u svakom detalju i sa perfekcijom predstavlja naše ime", kaže Anca Cristea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije