Smail Prevljak: Dres sa državnim grbom je svetinja

Radiosarajevo.ba
Smail Prevljak: Dres sa državnim grbom je svetinja
Foto: NSBiH / Smail Prevljak
Smail Prevljak je još jedan iz grupe reprezentativaca koji je nastupao za mladu selekciju BiH i to u vrijeme kad je Darko Nestorović vodio ovaj tim.

Za taj period ga vežu lijepe uspomene, ali ipak poziv za „A“ selekciju priželjkuje svaki igrač, pa tako i Prevljak.

"Svakom mladom igraču san je da zaigra za A tim. Iskren da budem potajno sam se i ja nadao tom pozivu, posebno zbog činjenice da igram dobro i postižem golove. Neizmjerno sam sretan što sam dobio priliku da budem ovdje i trudiću se da opravdam selektorovo povjerenje."

Mada ste se tek okupili, kakvi su prvi utisci o igračima?

”Ima nekoliko mladih igrača sa kojima sam zajedno igrao u „U-21“ reprezentaciji pa mi je lakše, a i ostali momci su me dobro primili tako da sam zadovoljan.“

Sa kojim igračem bi volio da te porede kad je riječ o načinu igre?

„Svi smo mi različiti pa tako i načini na koje igramo. Čini mi se da imam neki svoj stil igre, mada neki kažu da podsjećam malo na Džeku. To mi naravno imponuje, ali ipak bih želio i trudim se da izgradim svoj način igre po kojem bi me ljudi pamtili.“

Kako su tvoji roditelji reagovali kad si im saopštio da si dobio poziv da nastupiš za „A“ reprezentaciju?

"Bili su sretni i ponosni zbog toga. Ne znam da li su se oni više radovali ili ja, što su moji roditelji doživjeli da dobijem poziv za „A“ selekciju. Zbog sebe, naravno i njih, a posebno selektora Prosinečkog trudiću se maksimalno da opravdam ukazano povjerenje."

Na kraju, Prevljak je još dodao:

"Dres sa državnim grbom je svetinja i ako dobijem priliku da zaigram u nekoj od ovih utakmica, pružiću svoj maksimum, a naravno nadam se pobjedi."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije