Škola poduzetništva Općine Centar počinje u ponedjeljak

Radiosarajevo.ba
Škola poduzetništva Općine Centar počinje u ponedjeljak
Foto: Arhiv / Ilustracija

Pod pokroviteljstvom Općine Centar i ove godine Udruženje "Idea" organizira "Školu poduzetništva Općine Centar" koja će se održati u periodu od prvog do 26. oktobra 2018. godine.

Projekat je namijenjen edukaciji mladih ljudi, žena, nezaposlenih osoba i drugih ugroženih kategorija o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa. Osnovna ideja je ohrabrivanje polaznika i unapređenje njihovih znanja, u smislu razvoja poduzetničkog duha i ideja, u cilju aktivnog uključenja u društveni život i unapređenja kvaliteta života, kako pojedinca, tako i zajednice u cjelini.

Škola poduzetništva je intenzivni petodnevni trening o pokretanju i uspješnom vođenju sopstvenog biznisa, a posebno je korisna za sve mlade ljude koji namjeravaju aplicirati za općinske poticaje osnivanju start-up biznisa.

Projekat je rezultat višegodišnjeg iskustva predavača, a osim prezentacije neophodnih teoretskih koncepata uključuje i prezentaciju praktičnih savremenih znanja i slučajeva iz prakse, individualne i grupne diskusije i zadatke, prezentaciju video materijala, aplikaciju stečenog znanja u formi kreiranja poslovnog plana, te digitalnih marketing kampanja.

Predavanja će biti podijeljena u četiri grupe. Škola poduzetništva za prvu grupu bit će realizovana od 1. do 5. oktobra, za drugu od 8. do 12. oktobra, za treću od 15. do 19., a za četvrtu od 22. do 26. oktobra. Predavanja će biti održana u terminu od 9 do 14 sati.

Saradnici Udruženja "Idea" će raditi na pružanju besplatnih savjetodavnih usluga vezanih za eventualno pokretanje i razvoj biznisa polaznika tokom dvanaest mjeseci nakon završetka edukacije.

Svi zainteresovani za učešće na jednom od treninga se trebaju registrovati putem online obrasca koji se nalazi na OVOM LINKU

Edukacija će biti organizovana u konferencijskoj sali Cinema City Sarajevo u Ulici Maršala Tita 26, a za sve učesnike će biti obezbijeđen ručak i osvježenje.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem maila i Facebook stranice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije