Gost predavač / Prvi nepalski milijarder stiže u Bosnu i Hercegovinu

03. 05. 2019. u 08:36:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Binod Chaudhary posjetit će Univerzitet u Sarajevu 10. maja 2019. godine i održati predavanje studentima Sarajevskog univerziteta koji će imati priliku čuti inspirativnu priču prvog nepalskog milijardera o snovima, borbi i uspjehu.

Binod Chaudhary je prvi nepalski milijarder na Forbesovoj listi milijardera, na kojoj se nalazi od 2013. godine. Vlasnik je i predsjednik kompanije CG Corp Global, multinacionalnog konglomerata od 122 kompanije na pet kontinenata i sa 76 uglednih brandova na globalnom tržištu, prenosi poslovni portal BiznisInfo.

Međunarodni ugled u industriji robe široke potrošnje ostvario je kao čovjek koji stoji iza Wai Wai nudli, najčuvenijeg branda Chaudhary grupe. Njegovi poslovni interesi usmjereni su i na oblast elektronike, hotelijerstva, infrastrukture, obrazovanja, telekomunikacija i nekretnina.

Chaudharyja smatraju jednim od najvećih filantropa današnjice. Zapažena su njegova ulaganja u obrazovanje i osnaživanje žena, a 2015. godine našao se na naslovnoj strani Forbes Asia kao jedan od 40 outstanding givers in the world jer je milione uložio u obnovu zemlje i gradnju kuća, poslije razornog zemljotresa koji je pogodio Nepal.

Autor je inspirativne autobiografije "Making it big". Knjiga je do sada objavljena na više jezika, a promocije su održane u cijeloj Aziji, u Americi, te Britaniji. U Srbiji i Crnoj Gori knjiga je objavljena pod naslovom „Osvajanje vrhova“, a očekuje se izdanje ove knjige i u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

NEMA KOMENTARA