Proljetni Digitalni Forum i ove godine u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Proljetni Digitalni Forum i ove godine u Sarajevu
FOTO: Facebook / Proljetni Digitalni Forum
U istom prostoru kao i prethodne dvije godine, u hotelu Radon Plaza u Sarajevu 18. i 19. aprila 2018. održat će se 3. "Proljetni Digitalni Forum", najvažniji događaj vezan uz grafičku industriju u BiH.

Na PDF-u će i ove godine biti pokazan široki spektar uređaja i opreme za grafičku industriju, uključujući repromaterijale te softverska rješenja.

Na površini od oko 1.000 m2 predstavit će se više od 20 izlagača, a posjetitelji će moći vidjeti najnoviju  opremu brendova Roland, Epson, Canon, Summa, Trotec, Ricoh, Konica Minolta, Unibind, Ideal, Riso, Dahle, Xerox, FujiFilm i Polyprint.

Što se repromaterijala tiče, uz izlagače iz ranijih godina, 3A-Polycasa, Nanodiy, Plastidite i Siser ove godine će se predstaviti i dva nova – Guyenne, francuski proizvođač papira te Adler, proizvođač promotivnog tekstila.

Uz izložbeni dio, posjetitelje i ove godine očekuje stručni program s predavanjima u sklopu kojeg će renomirani predavači predstaviti nove tehnologije te sve prednosti njihova korištenja.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, potrebno je samo registrirati se (svi detalji nalaze se na www.pdf.ba)

Novost u sklopu ovogodišnjeg PDF-a je i drugo regionalno takmičenje u obljepljivanju vozila Adria/Balkan WrapStar BiH koje se organizira u saradnji s Print Magazinom.

Pobjednik, uz vrijednu novčanu nagradu, osvaja i pravo nastupa na europskom Wrap Star takmičenju koje će se održati u sklopu sajma Viscom, u januaru 2019. godine u Njemačkoj.

Proljetni Digitalni Forum PDF je nastao iz potrebe da se na tržištu Bosne i Hercegovine svake godine predstave nove tehnologije, mašine i repromaterijali za digitalnu štampu.

Odmah je po ocjeni posjetilaca postao jedan od najzanimljvijih i najvažnijih događaja u regiji.

S izlagačima iz BiH i partnerima iz cijelog svijeta sada već tradicionalno, treću godinu zaredom organiziraju dvodnevne radionice, seminare i prezentacije.

Na mjestu događaja demonstriraju upotrebu i mogućnosti softvera, mašina i repromaterijala.

Sadržaj je prilagođen kako za one koji se tek upoznaju s digitalnom tehnologijom, tako i za one s bogatim iskustvom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije