Posjeta nadmašila očekivanja: Otvoren 3. Proljetni Digitalni Forum

J. Ć.
Posjeta nadmašila očekivanja: Otvoren 3. Proljetni Digitalni Forum
FOTO: Facebook / 3. Proljetni Digitalni Forum
U hotelu Radon Plaza u Sarajevu otvoren je 3. "Proljetni Digitalni Forum", najvažniji događaj vezan uz grafičku industriju u BiH.

Sajam je otvorio ministar u Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić, te izlagačima i učesnicima zaželio uspješan rad.

3. Proljetni Digitalni Forum - undefinedFOTO: Facebook / 3. Proljetni Digitalni Forum

Prema riječima marketing menadžerice kompanije ALIM d.o.o Nine Handžić ovogodišnja posjeta nadmašila je prethodne dvije godine.

"Nakon svečanog otvaranja počelo je najavljeno takmičenje u obljepljivanju vozila organizirano od strane Print Magazina, a proizvođači i izlagači opreme i materijala su započeli sa svojim prezentacijama. Paralelno s navedenim, u konferencijskoj sali održavaju se stručno-edukacijski seminari i predavanja na već najavljene, raznovrsne teme. Izložene su mašine i repromaterijali vodećih brendova kako iz BiH tako i regiona ali i šire", rekla je za Radiosarajevo.ba Nina Handžić. 

Na PDF-u je i ove godine pokazan široki spektar uređaja i opreme za grafičku industriju, uključujući repromaterijale te softverska rješenja.

Na površini od oko 1.000 m2 predstavlo se više od 20 izlagača, a posjetitelji imaju priliku vidjeti najnoviju  opremu brendova Roland, Epson, Canon, Summa, Trotec, Ricoh, Konica Minolta, Unibind, Ideal, Riso, Dahle, Xerox, FujiFilm i Polyprint. 

Novost u sklopu ovogodišnjeg PDF-a je već navedeno drugo regionalno takmičenje u obljepljivanju vozila Adria/Balkan WrapStar BiH koje se organizira u saradnji s Print Magazinom.

3. Proljetni Digitalni Forum - undefinedFOTO: Facebook: 3. Proljetni Digitalni Forum / Takmičenje za Wrap majstora

Pobjednik, uz vrijednu novčanu nagradu, osvaja i pravo nastupa na europskom Wrap Star takmičenju koje će se održati u sklopu sajma Viscom, u januaru 2019. godine u Njemačkoj.

Podsjećamo, Proljetni Digitalni Forum PDF je nastao iz potrebe da se na tržištu Bosne i Hercegovine svake godine predstave nove tehnologije, mašine i repromaterijali za digitalnu štampu.

Odmah je po ocjeni posjetilaca postao jedan od najzanimljvijih i najvažnijih događaja u regiji.

S izlagačima iz BiH i partnerima iz cijelog svijeta sada već tradicionalno, treću godinu zaredom organiziraju dvodnevne radionice, seminare i prezentacije.

Na mjestu događaja demonstriraju upotrebu i mogućnosti softvera, mašina i repromaterijala.

Sadržaj je prilagođen kako za one koji se tek upoznaju s digitalnom tehnologijom, tako i za one s bogatim iskustvom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije