Poduzetnice u misiji stvaranja boljeg ambijenta za poduzetništvo

Radiosarajevo.ba
Poduzetnice u misiji stvaranja boljeg ambijenta za poduzetništvo
Poduzetna.ba / Udruženje poslovnih žena u BiH
Udruženje poslovnih žena u BiH uz podršku žena angažovanih u politici želi unaprijediti ambijent za život, istaknuto na ovom vrlo značajnom skupu.

Podrška ženama u ruralnim područjima, ekonomija brige, odlazak mladih, pitanje ravnopravnosti spolova i prosperiteta društva, rodno budžetiranje samo su neke od tema o kojima se razgovaralo tokom današnjeg okruglog stola.

Udruženje poslovnih žena u BiH uz podršku žena angažovanih u politici želi unaprijediti ambijent za život, zbog čega je ovaj događaj i organizovan a sve u svrhu osnaživanja žena a posebno poduzetništva.

"Vrlo smo praktične i znamo da to ne možemo uraditi same, zato pozivamo, sve žene političarke, ali i kolege političare da nam u ovim nastojanjima pomognu, u kreiranju pozitivnih promjena. Promjena koje moramo zajedno napraviti kako bi naš ali prije svega životi naše djece bili bolji, i prosperitetniji, i u BiH", moglo se čuti tokom razgovora.

Jedinstvo oko bitnih pitanja za život a posebno za dobrobit žene i porodice potreba je koju je prepoznao današnji skup. Poduzetnice i političarke odlučne su i posvećene nastaviti sa izgradnjom mreže politički angažovanih žena u BiH kako bi poboljšale zakonske okvire posebno na polju poduzetništva i privrede uopšte s naglaskom na poduzetništvo žena. Žene angažovane u politici žele biti glas žena u poduzetništvu, usgalasile su se učesnice.


Inače, Udruženje poslovnih žena u BiH ima za cilj ojačati žensko poduzetništvo te kroz razne projekte smanjiti broj nezaposlenih žena u našoj zemlji. I današnja javna rasprava ponudila je mnogo odgovora na pitanje „Šta žene u politici mogu i trebaju uraditi za žene u poduzetništvu“ te kako ubudućnosti ovu temu konkretizirati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije