Partnerstvo sarajevskog Ekonomskog fakulteta i Sberbank BH

Promotivni tekst
Partnerstvo sarajevskog Ekonomskog fakulteta i Sberbank BH
Foto: EFSA / Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Sberbank BH potpisali su sporazum o saradnji
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Sberbank BH potpisali su sporazum o saradnji kojim se uspješna saradnje dvije institucije podiže na viši nivo.

I ove godine Sberbank je suorganizator CEO projekta pod sloganom ˝The Power of Choice˝ (ili Moć izbora). Osim toga Banka će podijeliti iskustva i znanja iz realnog sektora sa studentima fakulteta kroz studentske praske i stručna predavanja.

Ovo je sedma godina zaredom kako Ekonomski fakultet organizuje CEO konferenciju i Sberbank BH je aktivni sudionik od samog početka.

"Ekonomski fakultet u Sarajevu kao vodeća visokoškolska institucija iz oblasti ekonomskih i biznis studija ostaje posvećena najvažnijem resursu naše zemlje, a to su upravo mladi kroz njihovo što kvalitetnije obrazovanje, profesionalni razvoj i napredovanja u skladu sa globalnim standardima i trendovima u oblasti edukacije. Stoga, CEO projekt je jedan od strateških aktivnosti koje naš Fakultet realizuje sa ciljem poticanja studenata i maturanta u srednjim školama na preduzetničko djelovanje i stimulisanje inovativnosti što će definitivno unaprjediti njihovu buduću konkurentnost na tržištu rada˝, istakla je dekanesa prof. dr. Jasmina Selimović.

Ona je također dodala da je Fakultet opredjeljen za intenzivnu saradnju sa kompanijama iz realnog sektora i stvaranje boljih prilika za studente i diplomante, te da je veliko zadovoljstvo sarađivati sa društveno odgovornim organizacijama koje su istinski posvećene razvoju mladih i njihovom osposobljavanju za praktičan rad kao što je Sberbank BH.

Kroz suorganizaciju CEO konferencije Sberbank BH snažno podržava aktivno uključivanje mladih u afirmaciju preduzetništva.

„U vremenu kvantiteta želimo vratiti kvalitet. Želimo poticati na znanje, rad i inovativnost. Biti suorganizator CEO konferencije za nas predstavlja obavezu i odgovornost da svoja znanja i vještine podijelimo sa mladima. Zbog toga smo sretni što sarađujemo sa jednom od vodećih bh. visokoškolskih ustanova, i što ćemo neke od studenata vidjeti u našoj Banci na praksi koja će im omogućiti da iz prve ruke saznaju sve o finansijskom sektoru ali i ekonomskim kretanjima uopšte“, izjavio je Jasmin Spahić, predsjednik Uprave Sberbank BH prilikom potpisivanja ugovora.

Ekonomski fakultetu u Sarajevu daje stručnu podršku studentima u razvijanju kompetencija neophodnih za uspjeh u savremenim poslovnim uslovima. Ovaj projekt predstavlja svojevrsnu poveznicu poslovne i akademske zajednice pružajući priliku studentima da steknu radno iskustvo već tokom studiranja, dok poslodavcima omogućava da pronađu visokoobrazovan i stručan kadar koji posjeduje tržišno relevantne vještine jer je Ekonomski fakultet prepoznat kao ustanova koja adaptira kurikulum i studijske programe u skladu sa zahtjevima tržišta o čemu svjedoče i međunarodne akreditacije koje posjeduje.

Centralni događaj, CEO konferencija, održat će se u Sarajevu 11. aprila 2019. godine, a prijave su otvorene za sve studente i maturante srednih škola.

CEO projekt povezuje mlade sa uspješnim ljudima koji ih pozitivnim primjerima motivišu na proaktivan pristup razvoju karijere razbijanjem mitova o uspjehu. Preko 12.000 mladih u četiri države i osam gradova bili su svjedoci inspirativnih poslovnih priča, ali i životnih iskustava o usponima, padovima i vrijednim lekcija naših govornika. Dokaz pozitivnih efekata je činjenica da je 80% članova CEO tima kroz stvaranje mosta između poslovne zajednice i sektora obrazovanja, dobilo ponude za poslove u vodećim kompanijama kao što je Sberbank BH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije