Otkazana sjednica UO UIO BiH, nema dogovora entiteta o raspodjeli putarina

Radiosarajevo.ba
Otkazana sjednica UO UIO BiH, nema dogovora entiteta o raspodjeli putarina
Sjednica Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UO UIO) BiH, koja je bila zakazana za sutra u Mostaru, odgađa se do daljnjeg.

Predsjedavajući UO UIO Vjekoslav Bevanda informiran je da nema suglasnosti predstavnika entiteta o ključnim pitanjima, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Predsjedavajući UO UIO zakazao je 29. redovnu sjednicu na čijem dnevnom redu se, između ostalog, nalazi i raspodjela prihoda od cestarina i rješavanje problema izvršenja presude Suda BiH po tužbi Republike Srpske o raspodjeli prihoda s Jedinstvenog računa.

"Prema Poslovniku o radu UO UIO, za ovakve odluke nužno je imati glasove entiteskih ministara finansija koji, kako su informirali predsjedavajućeg Bevandu, nemaju saglasnost te održavanje sjednice ne bi dovelo do rješenja niti donošenja odluka za koje je Uprava pripremila materijale i ponudila rješenja u pripremi sjednice UO", piše u saopćenju.

Termin održavanja nove sjednice bit će naknadno utvrđen, stoji na kraju saopćenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije