Održana regionalna konferencija Drive 2017

Fena
Održana regionalna konferencija Drive 2017
Najveća regionalna konferencija o liderstvu i talent menadžmentu, "Drive 2017", održana je danas u Sarajevu, u organizaciji kompanije Kolektiv d.o.o., koja je vlasnik portala Posao.ba.

Konferencija već osmu godinu okuplja najznačajnije svjetske i regionalne stručnjake iz oblasti liderstva i talent menadžmenta, a ove godine najnovije trendove u vođenju zaposlenika s učesnicima su podijelili Jesus Vega, Adre de Wit, Dragana Mujanović, Bojana Vasiljević, Dušan Basalo, Pavle Budinčević i drugi.

Veliko interesovanje učesnika vladalo je za dva predavanja Jesusa Vege, najtraženijeg španskog motivacionog govornika, nekadašnjeg HR direktora kompanija Zara-Inditex, Banco Santander i Hewlett Packard i autora knjige "Senzualna kompanija".

Vega je s prisutnima podijelio tajne poslovanja jednog od najpoznatijih brendova današnjice, te je govorio o načinu na koji kompanije mogu povećati produktivnost i motivaciju zaposlenika.

Istakao je da kompanije ne smiju zaboraviti da ljudi nisu mašine, te da je moguće biti produktivan i istovremeno sretan u privatnom životu.

"Ono na što poslodavci trebaju obratiti pažnju je da zaposlenici više ne žele da se o njima govori kao o resursima, kao o još jednom broju u nizu, već naprotiv, žele biti uključeni u razvoj kompanije, podijeliti svoje mišljenje i biti validirani kao emotivna i kreativna bića", rekao je Vega.

Ključne teme ovogodišnje konferencije bile su Posao i zdravlje, Liderstvo u vrijeme promjena, te Privlačenje i upravljanje talentima.

Također, osim predavanjima učesnici su mogli prisustvovati nekoj od tri interaktivne radionice tokom kojih su se imali priliku upoznati o različitim aspektima razvoja zaposlenika, saopćeno je.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije